ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19 JO10-1 on tour: toernooi bij AFC’34 in Alkmaar

Algemeen - Jeugd

In het weekend van 11 en 12 januari reisde de JO10-1 naar Alkmaar voor een nationaal toernooi. Met tegenstanders als HBS JO10-1, PVCV JO10-1, Heerenveen JO10-1, AFC JO10-1 en VVIJ JO10-1 hadden we meer dan voldoende goede meetmomenten om deze grote reisafstand te overbruggen.

Na een KNVB-zaaltoernooi in Oss, waarin we een aantal leuke wedstrijden speelden als soort van generale repetitie voor zondag, reisden we af naar het idyllische pittoreske Purmer, waar de groep ouders een grote woonboerderij als uitvalsbasis van dit weekend hadden geboekt.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het een gemoedelijk samenzijn, waarin de spelers van de JO10-1, met alle verschillende karakters die het herbergt, het toch goed eens konden worden met elkaar, ze vermaakten zich prima op het nabijgelegen voetbalveldje, de pingpongtafel en deze boerderij bleek ook een prima decor voor een aantal spelletjes verstoppertje.

Rond half 9 gingen de spelers naar bed, de volgende dag moesten er immers weer een aantal goede teamprestaties geleverd worden om ons op dit toernooi te kunnen meten met de betere JO10 ploegen van Nederland.

Na een stevig ontbijt vertrokken we naar het complex van AFC’34, waarbij opviel dat de koppies van de jongens wat strakker stonden dan normaal, iedereen leek zich bewust dat dit een andere competitie was dan we gewend waren, maar tegelijk hadden we ook veel zin in deze wedstrijden, het maakt immers duidelijk waar we staan t.o.v. diverse grote clubs in Nederland.

Bij de leiding was het gevoel vooraf goed en dit bleek ook wel uit de wedstrijden: iedereen droeg vandaag zijn steentje bij in het qua beleving en voetballend geslaagd toernooi, iedereen was bereid een stapje extra voor elkaar te zetten, de duels werden niet geschuwd en we lieten ons niet ondersneeuwen in wedstrijden die af en toe meer leken op vrij worstelen dan op voetballen. Toch hadden we ook voldoende gelegenheid om te laten zien wat we voetballend in huis hadden.

AFC JO10-1 stak er in deze poule ver bovenuit, maar wisten tegen UDI toch pas in de laatste minuut de wedstrijd over de streep te trekken (1-2), we hadden 2 wedstrijden waarin de tegenstander effectiever was in de afwerking (HBS, 1-2, PVCV 1-2), we een fysiek sterkte tegenstander met duidelijke cijfers en behoorlijk voetbal aan de kant zetten (Heerenveen, 4-0) en we de laatste wedstrijd tegen VVIJ ons naar een zwaarbevochten 1-0 overwinning knokten.

Dit bleek door de wisselende uitslagen in de poule voldoende om ons te plaatsen voor de laatste 16. Hierin speelden we tegen Hoofddorp JO10-1. Toen bleek dat 2 toernooien achter elkaar hun tol begonnen te eisen en verloren we ongelukkig met 2-1 waarna het toernooi er helaas opzat voor ons.

Toch kan er teruggekeken worden op een geslaagd weekend waarin we als UDI’19 JO10-1 ons visitekaartje hebben afgegeven, we hebben weer veel gezien wat we beter kunnen doen en bewezen dat, als we erin geloven, het iedere JO10-1 in Nederland moeilijk kunnen maken en voetballend voor weinig teams onder doen. We hebben wat dat betreft weer een grote stap gemaakt in het teamproces: we hebben laten zien dat we op elkaar kunnen en durven te vertrouwen.

Over een paar weken volgt de volgende uitdaging: dan gaat dit team verder als JO11-7 en gaan we veelal tegen een jaar oudere voetballers spelen op een half speelveld, we kijken erg uit naar deze nieuwe uitdaging!

Iedereen die betrokken was bij het regelen van dit weekendje, bedankt voor alles, het is heerlijk om je als staf alleen maar bezig te hoeven houden met het voetballen!

Staf JO10-1 (JO11-7)

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.