UDI’19 overtuigt met 0-3 uitzege bij Moerse Boys

UDI’19/CSU heeft in de Hoofdklasse B gewonnen van Moerse Boys. Dankzij doelpunten van Sam Wassenberg, Ferhat Coskun en Roald van Hout wonnen de mannen van Lodewijk de Kruif het duel in Klein Zundert met 0-3.

Door Fons Boekelder en foto's van site Moerse Boys

In de voorbeschouwing op de wedstrijd stond op de site van Moerse Boys: “Er breekt een cruciale fase aan, want Moerse Boys bevindt zich in de gevarenzone van de Hoofdklasse B en daar wil het logischerwijs spoedig ontsnappen, het liefst in polonaise!” Maar het was niet de thuisploeg die in een polonaise sportpark Akkermolen verliet maar de bezoekers en hun aanhang.

Mogelijkheden

De eerste mogelijkheden om te scoren waren voor de Udenaren. Pogingen van Sam Wassenberg en Ferhat Coskun weten het net echter niet te vinden. Het verdere verloop van de eerste helft was duidelijk voor UDI’19. Vijf minuten voor rust leken de gastheren op voorsprong te komen. Bij een aanval over de rechterflank is het Rik Mol die de score van de middag had kunnen openen. De te zacht ingeschoten bal werd slecht door de UDI-verdedigers weggewerkt en belandde in de voeten van Pim Goossens die doelman Michiel Merks onder vuur nam maar hij redde knap. Niet veel later is Roald van Hout die vanaf zestien meter de lat weet te treffen en de bal die via de rug van doelman Tom Magielse in de voeten bij Sam Wassenberg belandt die de 0-1 binnenschiet.

Udense gasten zorgen snel voor 2-0

Direct na rust is het de goed spelende Ferhat Coskun die via het been van Pim Goossens voor de 0-2 zorgt. Vijf minuten later volgt een aanval over links, na een mooie actie van Ferhat Coskun is het Roald van Hout die de bal voorbij Tom Magielse tegen de touwen werkt: 0-3. Daarmee is de overwinning, die geen moment in gevaar is geweest, in Klein Zundert bezegeld. UDI’19 pakt hierdoor een plek terug op de ranglijst en staat nu op plek acht in de Hoofdklasse B.

Opstelling UDI’19/CSU

Michiel Merks, Lars van Geelkerken, Thijs van der Linden, Willem Tieben, Rick Wouters, Wietse van Lankveld, Robin Walk, Roald van Hout, Tufan Koca (A), Sam Wassenberg Ferhat Coskun (80e Paul van der Vlist)

Donderdag a.s. treffen UDI’19/CSU en rkvv Erp elkaar op sportpark “Parkzicht” in de achtste finale van de KNVB-districtsbeker Zuid II aanvang 20.00 uur.