De ploeg van Lodewijk de Kruif gaf de stijgende lijn na de overwinning op Longa’30 een goed vervolg. In eigen huis versloegen zij het nog puntloze Nuenen met 2-0.

Door Fons Boekelder

Op basis van wedstrijden die trainer Lodewijk de Kruif na zijn aanstelling als trainer van UDI’19/CSU had gezien wou hij een elftal samenstellen dat agressiever en degelijker speelde. Hij is daar met trainingen en oefenwedstrijden druk voor in de weer geweest en lijkt daar aardig in geslaagd te zijn. Het fundament lijkt gelegd, het team beschikt over een doelman en een verdediging met veel lengte. Daarvoor twee belangrijke controlerende middenvelders die een ongelofelijke drive hebben. Met het aanvallende kwartet kiest de trainer voor vier snelle en behendige aanvallers in de jacht naar doelpunten.

Basiself

Sleutelen aan zijn basisformatie hoefde Lodewijk de Kruif vooralsnog niet na een overwinning en een gelijkspel. Toch moest hij door een blessure zijn opstelling op een positie wijzigen. Zondagmiddag straalde het team net als in Lichtenvoorde de gezamenlijke wil uit om deze wedstrijd te willen winnen. Er was veel beweging met druk naar voren, met een onverzadigbare vechtlust lag de controle de gehele wedstrijd bij UDI’19 en wonnen deze wedstrijd dan ook verdiend met 2-0.

Bij vlagen speelde UDI’19 prima veldspel en wisten zij veel kansen te creëren.  Toch moesten de Udenaren een half uur wachten voordat er een doelpunt viel te noteren nadat eerder Sam Wassenberg met zijn inzet de paal wist te treffen. Een voorzet van Raoul Oomen werd door Rick Wouters binnen gewerkt:1-0. Gelet op de 100% scoringskansen die de “tricolores” kregen om de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen werden niet benut en zou een tussenstand met de rust 3-0 niet vreemd zijn geweest.

Scoringsmogelijkheid niet benut

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld en lag het initiatief en het veldoverwicht weer bij de “tricolores”. Helaas werden de mogelijkheden om de score te verhogen wederom niet benut. De gasten gingen iets aanvallender spelen en slopen er bij de Udenaren wat rommelige momenten in het team. In blessuretijd was het Ferhat Coscun die in eerste instantie op de Nuenen doelman stuitte, in het vervolg verdubbelde hij de stand zodat er een eindstand van 2-0 op het scorebord stond.

De 2-0 rolt tegen het net !

De eerste indrukken na drie gespeelde competitiewedstrijden zijn dan ook zeker positief te noemen.

Met zeven punten uit drie wedstrijden en een tweede plaats op de ranglijst kun je dan ook spreken van een prima competitiestart.