UDI'19 VR1 behalen belangrijke zege; 2-1!

Algemeen - Vrouwen

Na een aantal wedstrijden wel gestreden te hebben, maar geen overwinningen gehaald te hebben, lukte het Vrouwen 1 team van UDI’19/CSU om de thuiswedstrijd te winnen. Een broodnodige overwinning om aansluiting te houden met de middenmoot en een mooie opsteker voor het team.

Verslag en foto's door Carl-Peter Cremers

De wedstrijd begon wel slecht voor de Udense dames, want na amper 5 minuten spelen scoort FC Kunde en staan de dames op achterstand.  Gedurende de eerste helft komt steeds meer druk op FC Kunde VR1 en een gelijkmaker zit er aan te komen, maar door slordigheidjes lopen de aanvallen vast op de verdediging of zijn ze niet krachtig genoeg om de keepster te verschalken. Ook FC Kunde krijgt geen echte kansen om verder uit te lopen, de udense verdediging volbrengt haar taak succesvol en Nienke houdt haar doel schoon.

In de 37e minuut is er een grote kans op de gelijkmaker voor Nalini als ze bal kort voor het doel krijgt en de bal nipt over de lat heen schiet. Maar nog geen minuut later haalt Senne hard uit en veroorzaakt een verdedigster van FC Kunde hands in het 16 meter gebied wat een penalty oplevert voor UDI’19. Kerensa neemt de penalty en schiet deze trefzeker in het doel, onbereikbaar voor de keepster. De stand is 1-1 gelijk, een mooie opsteker zo kort voor rust.

In de tweede helft is het soms ‘fingers crossed’ als er vrije trappen worden genomen dicht bij het doel van UDI’19, maar ze gaan ofwel over of naast ofwel Nienke plukt de bal keurig uit de lucht. Beide teams gaan op jacht naar het winnende doelpunt waarbij beide teams foutjes blijven maken en de verdedigers hun werk goed doen waardoor geen van beide teams echte gevaarlijke kansen creëren. Udi’19 dringt wel steeds meer aan en de 2-1 moet nu snel gaan vallen om het moreel hoog te houden en het harde werken te belonen.

Uiteindelijk duurt het tot de 79e minuut voordat UDI’19 definitief de wedstrijd naar zich toe kan trekken. Uit een corner genomen door Ashly wordt de bal richting rand 16 meter gebied gekopt waardoor de bal bij Ted terecht komt. Zij kan hard uithalen en de bal in de linkerhoek schieten en hiermee maakt de jeugdspeelster uit de JO15 de winnende goal van de wedstrijd.
In de laatste minuten volgen nog een paar pogingen maar er wordt niet meer gescoord als de scheids affluit voor het einde van de wedstrijd. De 3 punten zijn eindelijk weer binnen en ondanks de rommelige wedstrijd is de blijdschap groot bij het team van Janine Rongen.

Volgende week de laatste uitwedstijd voor de winterstop tegen OVV’67 VR1, die in de competitie 3 punten meer hebben dan UDI’19. Wederom een belangrijke wedstrijd om te winnen om hogerop te komen in de competitie. Succes!