ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI'19/CSU gaat voor eerste winst in 2020!

Algemeen - UDI-1

Aanstaande zondag staat een van de weinige streekderby’s voor UDI’19/CSU op het programma. OJC Rosmalen is dan de eerste tegenstander na de winterstop.

Door: Fons Boekelder

OJC Rosmalen dat vorig seizoen degradeerde uit de 3e Divisie en momenteel wordt getraind door Willem Leushuis die bij zijn aanstelling zag dat het leeuwendeel van de selectie zijn heil elders ging zoeken. Dit seizoen gaat hij het veelal doen met teruggekeerde jeugdspelers. Zijn ploeg sloot de eerste competitiehelft af met een zesde plaats, het team behaalde twintig punten door zes overwinningen, speelde twee keer gelijk en moest zes nederlagen incasseren met een doelsaldo van 21 voor en 22 tegen. Topscorer bij de ploeg uit Rosmalen is Jaouad Chraou, die met zeven doelpunten een derde van de treffers voor zijn rekening nam. Tijdens de winterstop speelde de ploeg van Willem Leushuis, die onlangs zijn contract met twee seizoenen verlengde, tegen Blauw Geel’38 en Roda Boys. Beide wedstrijden eindigden in een 3-3 en 2-2 gelijkspel.

Eerste competitiehelft

Wat opviel bij UDI’19/CSU in de eerste competitiehelft was dat de selectie zichtbare stappen maakte in de manier van spelen, maar die positieve manier van spelen ging niet gepaard met een vracht aan treffers waarbij je een telraam moest gebruiken. Als je de wedstrijden van de eerste competitiehelft onder de loep neemt dan creëerden de “Tricolores” met verzorgd voetbal voldoende kansen. Op de plek waar het moest gebeuren, in het strafschopgebied, was het voetbal als een wesp zonder angel. Tot aan de winterstop wist men in veertien wedstrijden slechts zeventien keer doel te treffen en dat is te weinig om een rol van betekenis te spelen. In het verdere verloop van de competitie zal er dan ook meer daadkracht, meer agressie en meer overtuiging in de laatste actie moeten zitten want die ene kans in het begin van de wedstrijd kan in de hoofdklasse ook meteen de laatste zijn.

Lodewijk de Kruif richt blik op OJC Rosmalen

Komende zondag rolt de bal weer in competitieverband in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar tegen OJC Rosmalen. De Udenaren keerden met een goed gevoel terug uit de winterstop en de blik van trainer Lodewijk de Kruif is nu uiteraard volledig gericht op de tweede seizoenshelft en dan met name op de eerste wedstrijd die o zo belangrijk is voor het verdere verloop van het seizoen. De bezoekers bezetten plaats zes met een puntje meer dan de “Tricolores” die momenteel een achtste plaats bezetten. Beide ploegen verloren hun laatst gespeelde wedstrijd voor de winterstop. OJC Rosmalen ging in de thuiswedstrijd tegen Halsteren met 1-3 onderuit en UDI’19/CSU verloor het thuisduel met 2-4 van Baronie. Zondag in Heesch werd er dan wel met 2-7 gewonnen maar dat is geen garantie voor zondag a.s. als OJC Rosmalen de opponent zal zijn. Het gat van zeven punten met plek drie of vier lijkt wat groot maar is niet onoverbrugbaar, maar dan MOET er zondag om te beginnen op “Parkzicht” wel gewonnen worden van OJC Rosmalen. Dat zou ongetwijfeld een leuke opsteker zijn voor het verdere verloop van de competitie. Succes!

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer B. van Kommer en hij wordt geassisteerd door de heren S.Y. Weeda en G. Francees.   

Wist u dat…

Zondag 19 januari na afloop van de wedstrijd  UDI'19/CSU - OJC Rosmalen een after party plaats vindt in het clubhuis. De muziek wordt verzorgd door DJ Ramon.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Tijn van de Camp

Ik ben Tijn van de Camp, word eind deze maand 9 jaar en speel in de JO9-1. Het liefst speel ik voorin, ik word vaak links voor opgesteld. Naast voetbal vind ik het ook leuk om te tennissen. Ik woon samen met mijn zusje Puck bij of mijn papa of mijn mama in Uden Zuid en zit op school op ´t Mulderke in groep 5.

Tot zondag!

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

Wedstrijdsponsor + sponsor loterijbal is Van HOEIJ Installaties                                                     

Het levensmiddelenpakket is geschonken door JUMBO Supermarkten Drossaard 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.