ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI’19/CSU snakt naar een overwinning

Algemeen - UDI-1

Zondag ontmoeten de Udenaren voor de tweede keer in de geschiedenis hoofdklasser A.W.C. uit Wijchen, momenteel de hoogst voetballende ploeg van de gelijknamige gemeente Wijchen. De Udenaren snakken naar een overwinning na drie nederlagen op rij.

Door Fons Boekelder

s.v. A.W.C.

Na het behalen van het kampioensschap in de 1e klasse C vorig seizoen is A.W.C. na een afwezigheid van drie seizoenen weer terug op het niveau waar de club graag willen acteren. De start van de competitie ging met horten en storten. De eerst twee wedstrijden gingen tegen IFC (3-0) en Silvolde (0-1) verloren. Vervolgens werd er van nieuwkomer Moerse Boys met 4-2 gewonnen. Bij EHC in Hoensbroek ging het weer mis, die wedstrijd ging men met het kleinst mogelijke verschil onderuit: 1-0. AWC en Longa’30 kwamen beiden niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Zondag jl. moest men op bezoek bij Juliana’31 waar “oud” AWC-trainer Remko Bicentini nu de scepter zwaait. Het werd geen gelukkig weerzien voor de ploeg uit Wijchen, men ging met maar liefst 7-1 onderuit. Een aderlating in de hoofdmacht van AWC is ongetwijfeld de met voetballen gestopte 34-jarige aanvaller Freek Thoone, eerder actief bij s.v. Leunen, s.v. Venray en Achilles’29 waar hij menig keer wist te scoren. Trainer van de club is voor het tweede seizoen Camiel Jager uit Groesbeek. 

Een kleine duik in de geschiedenis

Wie kan zich de wedstrijd tegen AWC op 30 november 2014 op sportpark “Parkzicht” in hoofdklasse B nog herinneren? De club uit Wijchen was een speelbal voor de “tricolores”, bij een ruststand van 4-1 werd de vloer met de gasten aangeveegd met maar liefst 8-1. Doelpuntenmakers waren; Abdes Assouiki 2x, Lars van Geelkerken 2x, Joep van Geelkerken, Tim Wolf, Nick van Dijk en Dick Smits. In Wijchen werd het slechts 1-2 door doelpunten van Bart van Schijndel en Sam Wassenberg. De Udenaren lieten het die middag na om de trekker net als in Uden over te halen.

UDI’19/CSU

Als je dat zo leest zegt dat wel iets over de hang naar het verleden, want de laatste jaren zijn voor de Udenaren niet echt rooskleurig geweest. Men wil zo graag weer op termijn een (sub)topper van betekenis worden. De Udenaren stonden na drie gespeelde wedstrijden in de top van de hoofdklasse B, maar zijn inmiddels beland op een plaats die misschien tegen beter weten in wat realistischer is.

Ommekeer

Het seizoen is natuurlijk na drie nederlagen nog niet reddeloos verloren, maar het wordt voor UDI’19/CSU wel weer eens tijd voor een driepunter die misschien voor een ommekeer kan gaan zorgen. In de vorige speelronde moesten de Udenaren een nipte 1-0 nederlaag slikken op bezoek bij Minor in Nuth. Een voetballende ploeg, zoals de Udenaren bekend staan, kan een wedstrijd verliezen van een mindere tegenstander. Zo nu en dan verliest men ook wel eens meerdere wedstrijden op rij, dat is op zich niet raar maar wel vervelend, dat is voetbal. Na afloop van menige wedstrijd wees trainer Lodewijk de Kruif erop dat zijn ploeg veel balbezit had en als men zo doorging zouden de doelpunten vanzelf volgen. Alleen dat gebeurde niet en zitten ze nu in een fase dat het wat tegenzit. Kortom: de speelwijze die deugt, de uitkomst van het scoren van doelpunten en het voorkomen van tegendoelpunten valt tegen en dat moet beter. Het vizier is nu gericht op zondag as. wanneer men in Wijchen tegen s.v. A.W.C. opnieuw zal strijden voor de broodnodige overwinning. Succes!   

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. M.J. Kok, hij wordt geassisteerd door de heren E. Senal en D. Brondijk.

Supporters

Voor de supporters die hun club komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres:
Sportpark De Wijchert De Wychert 1 6603 AH Wijchen. Via N324 24 km.

Resterend programma 1e periode

27/10 UDI’19/CSU – EHC/Heuts
03/11 sv Meerssen – UDI’19/CSU
10/11 UDI’19/CSU –Sportclub Silvolde

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.