Verdiende overwinning voor UDI’19 op Juliana’31

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU boekte zondagmiddag in Uden een verdiende 1-0 overwinning op Juliana’31. De “Tricolores” kregen daarmee waar zij recht op hadden, zij waren de betere ploeg op sportpark “Parkzicht”.

Door: Fons Boekelder

De Udenaren hadden slechte herinneringen aan de uitwedstrijd tegen Juliana”31 in Malden toen er met 4-1 werd verloren. UDI’19 trad aan zonder de twee nieuwelingen Anass Aamri en Abid Elidrissi; tevens moest Willem Tieben wegens een schorsing vanaf de tribune toekijken. Daar was aanvankelijk weinig van te merken, want de Udenaren begonnen gedreven aan de wedstrijd en kwamen er regelmatig de eerste helft goed uit maar leverde nog geen doelpunten op. Zo was Wietse van Lankveld dicht bij een treffer; een afgeslagen hoekschop kwam bij Wietse terecht en met een geweldige “pegel” wist doelman Kevin De Bruin met een schitterende redding de bal uit de kruising te tikken. Ook Juliana’31 kreeg mogelijkheden en met name uit spelhervattingen van Jeroen Meijers maar dat leverde niet tot het gewenste resultaat.

Tweede deel duidelijk voor Udenaren

Na rust was het spelbeeld duidelijk voor de Udenaren en dat leidde in de 49e minuut  tot de openingstreffer van Rick Wouters. Op aangeven van de grensrechter werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Drie minuten later komt er een uitgelezen mogelijkheid voor de “Tricolores” om op voorsprong te komen. Uit een mooie aanval verschijnt Ferhat Coskun alleen voor de Juliana’31 doelman Kevin de Bruin maar hij faalt een op een in de afwerking. Inmiddels zijn Raoul Oomen en Anass Aamri binnen de lijnen verschenen in plaats voor Paul van der Vlist en Ferhat Coskun. Tien minuten later ligt dan de eerste geldige treffer van de middag tegen de touwen wanneer Anass Aamri met een weergaloze actie op aangeven van Roald van Hout de Juliana’31 doelman passeert en de latere matchwinnaar zou worden:1-0. Op het moment dat de ploeg van Lodewijk de Kruif aan de drie punten ging denken kregen de gasten in de slotfase nog drie hoekschoppen te nemen maar dat leverde tot opluchting van alles wat UDI’19 was niets op.

Opstelling UDI’19/CSU

Michiel Merks, Lars van Geelkerken, Thijs van der Linden, Wietse van Lankveld, Rick Wouters,  Robin Walk, Roald van Hout, Tufan Koca (A), Paul van der Vlist (57e Raoul Oomen), Sam Wassenberg (80e Abid Elidrissi), Ferhat Coskun (57e Anass Aamri).

Volgende wedstrijden

In verband met Carnaval is er komend weekend geen competitieprogramma in de hoofdklasse B. Zondag 1 maart a.s. is er een uitwedstrijd tegen Moerse Boys in Zundert. Donderdag 5 maart a.s. speelt UDI’19/CSU de bekerwedstrijd thuis tegen 1e klasser Erp aanvang 20.00 uur