ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Voorbeschouwing UDI'19/CSU - Sportclub Silvolde

Algemeen - UDI-1

Zondag 10 november a.s. treffen beide clubs elkaar in competitieverband voor het eerst in hun meer dan 100-jarige voetbalgeschiedenis. Wel werd er al eerder in januari 2016 een oefenduel tegen elkaar gespeeld.

Door Fons Boekelder

UDI’19/CSU

De Udenaren draaien de laatste weken weer beter. De ploeg van trainer Lodewijk De Kruif kwam na drie wedstrijden in een dipje terecht maar heeft zich hieruit aardig weten te herstellen. Uit de drie meest recente competitiewedstrijden haalden de “Tricolores” zeven punten al hadden er dat zeker negen moet zijn. Na negen wedstrijden hebben ze nu veertien punten bij elkaar gevoetbald en bezetten momenteel samen met Longa’30 een gedeelde zesde plaats. De achterstand op koploper GVV Unitas is opgelopen tot zeven punten.

UDI’19/CSU doet zichzelf te kort

Na de confrontatie tegen sv Meerssen zondag jl. staat UDI’19 zondag as. tegen Sportclub Silvolde in eigen huis wederom een pittige klus te wachten. UDI’19 wist haar wedstrijd afgelopen speelronde niet te winnen. De “Tricolores” verzuimden zondag jl. (1-1) de sprong te maken naar de subtop van de Hoofdklasse B. De Udenaren waren de gehele wedstrijd met het vertoonde spel heer en meester en hadden dan ook ruim afstand moeten nemen van de tegenstander. De ploeg van Lodewijk De Kruif liet het na om in Meerssen de trekker over te halen en deden met het behalen van slechts één punt zichzelf veel te kort. De bezoekers waren dan na afloop ook verre van amused en de frustratie droop er zichtbaar vanaf. 

Scoren

Met twaalf treffers uit negen wedstrijden behoren de Udenaren zeker niet tot de productiefste ploegen van de Hoofdklasse B. Was eerder nog het probleem om kansen te creëren, dat gaat de ploeg nu aanmerkelijk beter af. Het probleem bij de “Tricolores” is dat er te weinig spelers zijn die de bal tussen de doelpalen weten te schieten en dat is nu juist waar het aan schort, doelpunten! Als men het spelniveau van zondag jl. weet te halen zou het fantastisch zijn om zondag a.s. een drie punter te produceren om opnieuw een stap proberen te zetten richting top vier. Succes!

Sportclub Silvolde

En dan onze tegenstander voor zondagmiddag. Silvolde is een dorp met 5500 inwoners in de Achterhoek in de provincie Gelderland en speelt haar thuiswedstrijden op sportpark “De Munsterman”. In het jaar dat Sportclub Silvolde haar 100-jarig bestaan vierde (2015) promoveerde het eerste elftal voor het eerst in haar bestaan onder leiding van Scott Calderwood naar de Hoofdklasse van het zondagamateurvoetbal. Sportclub Silvolde werd in het seizoen 2015-2016 ingedeeld in de toenmalige hoofdklasse C en eindigde op een 4e plaats. Een jaar later deed de derde divisie zijn intrede en bestonden er nog maar twee hoofdklasse A+B. Inmiddels had bij Sportclub Silvolde een trainerswissel plaatsgevonden en werd Dennis van Beukering de opvolger van Scott Calderwood. Sportclub Silvolde werd ingedeeld in de Hoofdklasse A waar ze in het seizoen 2016-2017 op een 5e plaats eindigden. Een seizoen later werd afgesloten met een 3e plaats en het voorbije seizoen met een 7e plaats.

Eerste kennismaking met Sportclub Silvolde op 15-06-2015

Na het behalen van de titel verraste hoofdsponsor Casper Gerritsen van de van Egmond Groep, bekend in het Udense de Silvoldense selectie in de zomer van 2015 met aanhang op een middagje “stappen” in het uitgaansleven van Uden. Met een heuse dubbeldekker voorzien van allerlei luxe snufjes en met een verlengde limousine arriveerde in de middag het gezelschap op de Markt in Uden. Daar werd het behaalde succes nog eens dunnetjes overgedaan.  Voor veel kroegen op de Markt zal het gezelschap uit de Achterhoek die middag niet onopgemerkt zijn gebleven. Het was feest die middag in het centrum van Uden en dan met name bij café ’t Stulpke. Het werd een onvergetelijke middag dat velen nog lang zal heugen.

Oefenwedstrijd tussen UDI’19/Beter Bed en Sportclub Silvolde op 17-01-2016

 Het “middagje Uden” was zo goed bevallen dat er een tweede kennismaking met Sportclub Silvolde zou plaats vinden en er een eerste wedstrijd tussen beide ploegen zou plaatsvinden. Tijdens de winterstop op 17 januari 2016 vond er in Uden een oefenduel plaats tussen beide clubs. Ondanks de lichte sneeuwval aan het begin van de nacht bleken de velden toch goed bespeelbaar te zijn. Voor de pauze kwam Sportclub Silvolde in de 16e en 24e minuut op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Alexander Tempels en Matthijs Kuypers. Sam Wassenberg bracht met zijn doelpunt in de 28e minuut de stand terug naar 1-2. Na de pauze was UDI’19 sterker en was er meer druk op het doel van de gasten. Via doelpunten van Patrick Philippart in 75e minuut en een doelpunt tien minuten later van Lars van Geelkerken leken de “tricolores” de overwinning over de streep te trekken. Maar in de slotminuut was het Dion Teloh die met zijn treffer de eindstand op 3-3 bepaalde.  

Selectie Sportclub Silvolde seizoen 2019 - 2020

Het seizoen voor Sportclub Silvolde begon voor de mannen van trainer Dennis van Beukering met vallen en opstaan. De eerste wedstrijd thuis tegen OJC Rosmalen begon met een 0-1 nederlaag. Vervolgens tegen AWC werd de volle buit binnengehaald door de thuisploeg met 0-1 te verslaan. Tegen Unitas kwam men in de thuiswedstrijd niet verder dan een 3-3 gelijkspel. In de derby tegen RKZVC kwam men ook niet verder dan een puntendeling: 1-1. Baronie was in de uitwedstrijd voor de ploeg uit Silvolde met 4-2 te sterk. Ook in de thuiswedstrijd tegen sv Meerssen kwam men niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vervolgens werd er twee keer op rij gewonnen tegen EHC/Heuts (0-2) en tegen Halsteren (3-0). Zondag jl. volgde de lange reis naar Hendrik Ido Ambacht en daar ging men met de forse cijfers van 5-1 onderuit. Door deze resultaten bezet de ploeg uit de Achterhoek een gedeelde negende plaats op de ranglijst. Tussentijds wist de ploeg zich per direct te versterken met Mats Hegman die overkwam van eerste klasser Alverna uit Wijchen en die zondag na een invalbeurt zijn eerste speelminuten kreeg.

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Douwe Pals uit Erica, hij wordt geassisteerd door de heren Luuk Mentink uit Deventer en Jeroen Eimers uit Doorn.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Raff van Boxtel

Hoi, ik ben Raff, ben 7 jaar, en woon samen met mijn ouders en zusje in Uden.

Ik vind het erg cool om Pupil van de Week te zijn.

Ik zit in groep 5 van basisschool ‘t Mulderke.

Bij UDI’19 speel ik in team JO9-6. Het liefste speel ik in de spits. Mijn papa, mama en zusje zijn mijn grootste supporters. Mijn papa is ook mijn trainer op de maandagavond.

Naast voetballen bij UDI ‘19 kijk ik graag naar wedstrijden van Ajax (mijn favoriete speler is Nico Tagliafico) en het Nederlands elftal. Verder speel ik graag spelletjes op mijn tablet en af en toe mag ik een potje Fortnite of FIFA spelen op de PlayStation 4. Ik vind het heel erg leuk om te lezen, en ben erg leergierig.

Ik heb heel erg veel zin de wedstrijd van zondag. Ik denk dat UDI ’19 met 2-1 gaat winnen van Silvolde.

Tot zondag!

High Five!!

Raff

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

 

Wedstrijdsponsor + sponsor loterijbal is Jacques en Tineke van der Meer

Het levensmiddelenpakket is geschonken door JUMBO Supermarkten Drossaard 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.