ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Wordt het stuivertje wisselen om de koppositie in de hoofdklasse B

Algemeen - UDI-1

Zondagmiddag staat speelronde drie op het programma, op het affiche prijkt de wedstrijd UDI’19/CSU – RKSV Nuenen. Een streekderby tussen Noord-Oost en Zuid-Oost Brabant. Een mooi affiche want in deze voetbaljaargang zijn in de hoofdklasse B bij UDI’19/CSU slechts vier streekderby’s te bewonderen.  

Door Fons Boekelder

Nuenen speelde voor het eerst in haar bestaan in de hoofdklasse B in het seizoen 2003-2004. Na een jaar volgde degradatie en moest men zeven jaar wachten op een terugkeer naar de hoofdklasse B. Dat verblijf was ook niet van lange duur, na drie jaar degradeerden de club opnieuw. Sinds het seizoen 2016-2017 zijn zij weer terug op het niveau waar deze vereniging zich graag manifesteert. De Udenaren kwamen dat seizoen uit in de Derde Divisie zondag en konden zodoende elkaar niet treffen. De ploeg uit Nuenen staat voor het 2e seizoen onder leiding van oud international Jan Poortvliet.

Sterkhouders

De club heeft het voorbije seizoen wat “sterkhouders” zien vertrekken. Reva Kreekels maakte de overstap naar vv Gemert, Jamey Raas vertrok naar Blauw Geel’38 en Max Verkuyl ging naar Oss’20. Daartegenover stond de komst van ex-Helmond Sport speler Maiky Fecunda en de van vv Geldrop op het oude nest teruggekeerde Patrick Philippart, in het seizoen 2015-2016 nog actief bij UDI’19.

Slechte start competitie

De groen-witte brigade begon dramatisch aan de competitie. In Malden tegen het plaatselijke Juliana’31 kregen zij een dreun van jewelste te verwerken; met maar liefst 7-0 ging men onderuit. Een week later kregen zij de kans om zich te revancheren in de thuiswedstrijd tegen rksv Minor uit het Limburgse Nuth. Ook deze keer ging het opnieuw mis tegen het op dat moment ook nog puntloze Minor. Er werd met minimaal verschil met 1-2 verloren. De ploeg uit Nuenen staat na deze twee wedstrijden met drie andere ploegen met nulpunten onderaan.

Niet vanzelfsprekend

Het is voor UDI’19 niet vanzelfsprekend dat men na het gelijke spel tegen Moerse Boys (2-2) en de winst op Longa’30 (0-2) ook tegen Nuenen van succes verzekerd is. Er is een gouden stelregel en die geldt zeker ook in het voetbal dat in verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. De uitslagen waren de Udenaren zondagmiddag jl. gunstig gestemd. Na twee speelrondes in de hoofdklasse B kunnen we alvast een conclusie trekken, er is maar één ploeg die de maximale score van zes punten wist te behalen en daardoor is IFC nu alleen lijstaanvoerder in de hoofdklasse B. De nummers twee t/m de nummer acht staan slechts twee punten achter op de koploper. Deze stand levert bovendien voor het komend weekend verschillende topwedstrijden op. Wordt het dan stuivertje wisselen bovenin?

Zelfvertrouwen

Vanzelfsprekend staan de supporters als een blok achter hun UDI’19 en krijgen zij die steun en erkenning die zij verdienen. Gelet op het programma van as. zondag kan het zomaar zijn dat bij winst de Udenaren zich gaan mengen in de strijd om de bovenste plaats? Het team van Lodewijk de Kruijf zit vol zelfvertrouwen en wil het zoet van een overwinning zondagmiddag weer opnieuw laten smaken, maar dan zal er net als tegen Longa’30 voor elke meter gestreden moeten worden. Mannen succes!

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. A.J.F. Midden en hij wordt geassisteerd door de heren B. Cakir en W.W.C. Veldman.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Pupil van de Week

Pupil van de Week • Thijmen Sanders

Ik ben 8 jaar en heet Thijmen Sanders. En ik speel mid-mid in JO9-3.  Vorig seizoen speelde ik in JO8-4 waarbij ik in 1 wedstrijd 6 goals heb gemaakt. Ik ben fan van Ajax.

Ik heb een zusje die Lotte heet.  Ik hou van pizza.

Ik zit op de Wijde Wereld in groep 5.

De uitslag voor de wedstrijd Udi’19-Nuenen voorspel ik 4-0.

Groetjes Thijmen

Loterij ten behoeve van de UDI jeugd

Wedstrijdsponsor + sponsor loterijbal is Café 't Stulpke

Het levensmiddelenpakket is geschonken door JUMBO Supermarkten Drossaard 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.