Nog geen winst voor UDI’19 in oefenwedstrijd

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU heeft dinsdagavond tegen De Bataven uit Gendt in haar derde oefenwedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld. Bij de Udenaren ontbraken (om uitlopende redenen) maar liefst zes selectiespelers.

Door: Fons Boekelder

UDI’19/CSU kon in de eerste helft niet overtuigen op sportpark “Parkzicht” en de gasten hadden het betere spel. In de veertiende minuut ontstond een eerste doelpoging voor Gijs Toonen maar De Bataven doelman wist redding te brengen. Niet veel later moest Ted Heijckmann met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Simon Cuppen die in het verdere verloop van de wedstrijd liet zien dat hij van toegevoegde waarde is voor de selectie van UDI’19/CSU. De tegenstander was feller dan de Udenaren en dat verschil uitte zich ook op het scorebord. Een vrije trap voor de Bataven bracht de bezoekers in de vierentwintigste minuut aan de leiding:0-1. Vier minuten later weet Gijs Toonen met zijn kopbal de lat te treffen. Na iets meer dan een half uur spelen verdubbelden de gasten de score naar 0-2. Een minuut later dacht UDI’19/CSU door een doelpunt van Gijs Toonen de aansluitingstreffer te maken, maar het doelpunt werd op advies van de assistent-scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. Tien minuten later zag dezelfde Gijs Toonen ook zijn tweede treffer van de avond wegens buitenspel afgekeurd worden. Op slag van rust mocht Roald van Hout na een pass van Wietse van Lankveld uithalen:1-2.

Uitslag terecht
Direct na rust zorgde nieuwkomer Stijn van den Broek met zijn treffer voor de 2-2 die hierna vervangen werd door Thijs van der Linden. Een minuut later is het aan de andere kant raak; een voorzet van de Bataven vanaf de rechterflank wordt binnengewerkt: 2-3. Tien minuten later is er mogelijkheid voor Jeroen van Schoonhoven maar hij ziet zijn inzet voor langs het doel verdwijnen. Twintig minuten voor tijd is Jeroen van Schoonhoven alsnog trefzeker als hij de bal binnen kan werken: 3-3. Na deze treffer, waarin de wedstrijd beide kanten op kon vallen, bleef de stand ongewijzigd.

Trainer Lodewijk de Kruijf sprak na afloop van de wedstrijd: “We waren de eerste helft niet scherp en niet aanwezig genoeg. Waarschijnlijk heeft dat te maken gehad met de wedstrijd die in Odiliapeel tegen vv Gemert onder tropische omstandigheden werd gespeeld; dat vergde veel van het lichaam van de spelers. In de voorbereiding gaat het er ook om dat je inhoud kweekt en fitter wordt. Al met al was dit weer een goede leerschool”.