UDI’19/CSU trapt af tegen Achilles'29 met nederlaag!

Algemeen - UDI-1

Na vijf maanden zonder voetbal speelde UDI’19 dinsdagavond haar eerste oefenwedstrijd in een thuisduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Achilles’29 uit Groesbeek. De ploeg van trainer Ruud Kaiser zegevierde in Uden met 0-2. Voor rust scoorde Achilles’29 door Teun Lemmen de 0-1. Direct na rust tilde Esmat Shanwary de score naar 0-2.

Door: Fons Boekelder
Foto's van Peter Kuijpers

Zo’n eerste oefenwedstrijd is vaak bedoeld om de stramme, vaak bruine benen weer te laten wennen aan intensieve belasting en spelritme. De einduitslag is dan ook uiteindelijk van minder belang.

Trainer Lodewijk de Kruijf had in de eerste oefenwedstrijd alles flink door elkaar gegooid; oude bekenden, nieuwelingen en de jeugdspelers die aan de selectie zijn toegevoegd kwamen aan bod. Bij de Udenaren ontbraken Robin Walk, Dick Smits en Raoul Oomen wegens vakantie. Nieuwkomer Ted Heijckmann was met lichamelijke klachten thuis in Arnhem gebleven.

De “tricolores” creëerden in het eerste kwartier enkele kansen maar deze leverden geen treffer op. Het waren de gasten die in de 17e minuut uit een hoekschop de bal ongehinderd via Teun Lemmen mocht binnenkoppen: 0-1. Niet veel later ging de toegang tot “Parkzicht” op slot wegens het bereiken van de limiet van 250 personen. In het verdere verloop van de eerste helft kwamen de Udenaren er af en toe nog gevaarlijk uit maar kwamen niet tot scoren.

Trainer Lodewijk de Kruijf gunde alle spelers speeltijd en begon de tweede helft met een sterk gewijzigd elftal. Na amper vier minuten tilden de gasten de stand naar 0-2 door een doelpunt van Esmat Shanwary. Na dat doelpunt werd er door beide partijen met de regelmaat van de klok gewisseld. Het bleef een open wedstrijd maar doelpunten bleven uit.

Lodewijk de Kruijf heeft met nog zes oefenwedstrijden voor de boeg de tijd om er een echt team van te maken. Op zondag 6 september a.s. gaat de competitie van start met een thuiswedstrijd tegen AWC. Gelet op het vertoonde spel van dinsdagavond biedt het perspectief voor de toekomst.

Zaterdag spelen de Udenaren om 17.00 uur een oefenduel in Odiliapeel tegen vv Gemert. Vanwege de coronamaatregelen is dit een besloten evenement. Voor de supporters zal er dan ook geen kaartverkoop aan de kassa zijn.