vv Gemert wint Peka Kroef Trofee na strafschoppen

Algemeen - UDI-1

Het was bloedheet zaterdagmiddag op Sportpark de Smelen in Odiliapeel waar bij een temperatuur van 37 graden de wedstrijd om de Peka Kroef Trofee tussen UDI’19/CSU en vv Gemert werd gespeeld. Na de reguliere speeltijd was er een eindstand van 2-2 bereikt en moesten strafschoppen een beslissing brengen.

Door: Fons Boekelder

Door de getroffen coronamaatregelen was de wedstrijd om de Peka Kroef trofee tot een besloten evenement omgedoopt; er waren maar een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar gesteld en de kassa bleef op het sportpark gesloten.

Ondanks dat probeerden beide ploegen bij een tropische temperatuur er toch een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. De Udenaren openden na ruim een kwartier spelen de score door een doelpunt van Anwar Tuithof: 1-0. Lang konden de Udenaren niet genieten van deze voorsprong; na bijna een half uur spelen was het Willem de Dekker die met een beauty van een doelpunt boven in de kruising doelman Ralph Vos kansloos liet. Na dit doelpunt bleven de Udenaren voor de aanval kiezen en dat leverde enkele kansen op, maar de “tricolores” wisten deze niet om te zetten in een treffer.

In de beginfase van de tweede helft zagen de toeschouwers een wedstrijd dat een afspiegeling was van de eerste helft. In de 55e minuut scoorde voor vv Gemert de van RKPVV (Helmond) overgekomen Johan van Lierop met een rake kopbal de 1-2. Het slotakkoord was voor UDI’19/CSU waarin Nick van Dijk voor de gelijkmaker tekende wat tevens de eindstand betekende: 2-2. Hierna moesten er strafschoppen worden genomen om de winnaar van de Peka Kroef Trofee 2020 aan te wijzen en daar was vv Gemert net iets beter in dan UDI’19/CSU (4-5).

De trainers Lodewijk de Kruijf en Reinald Boeren vonden na afloop dat er niet teveel conclusies uit deze wedstrijd kunnen worden getrokken daar was het te warm en nog te vroeg voor.

Dinsdag as. speelt UDI’19/CSU haar derde oefenwedstrijd thuis tegen 1e klasser De Bataven uit Gendt. Aanvang 20.15 uur.