ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen10

Corona Update 27 augustus 2021

Algemeen

Met ingang van 17 augustus heeft de Gemeente Uden een update gegeven t.a.v. de lokale spelregels voor o.a. buitensporten.

Om het sporten en bewegen in deze tijd van het coronavirus op een goede manier met elkaar vorm te geven, hanteert de gemeente Uden spelregels. In ieder geval gelden deze 3 algemene regels voor iedereen:

 1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 2. De spelregels voor sport- en beweegaanbieders gelden voor sportverenigingen en (commerciële) sportaanbieders, evenals partijen die zich richten op recreatieve, sportieve activiteiten, zoals dansverenigingen, paardrijden, biljarten en denksporten zoals schaken;
 3. Niet opvolgen van deze spelregels betekent risico op boetes, uitsluiten van deelname tot het zelfs weer sluiten van de accommodatie;

 

De mogelijkheden voor sporten worden verder verruimd. Bijna alle beperkingen vervallen, om die reden wordt er in deze spelregels ook geen onderscheid meer gemaakt in soorten sportaccommodaties.

Ten aanzien van UDI’19/CSU gelden de volgende regels;

 • Sporten is weer voor alle leeftijden toegestaan. Tijdens de sportbeoefening is 1,5 afstand houden niet verplicht.
 • Kleedkamers mogen weer voor alle leeftijden gebruikt worden.
 • Buiten het veld moet er wel onderlinge afstand zijn.
 • Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs.
 • Er mag publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. Bij amateursport geldt dat publiek een vaste plek toegewezen moet krijgen op 1,5 meter onderlinge afstand. Er mag door publiek worden gezongen, gejuicht en blaasinstrumenten worden bespeeld.
 • Sportkantines mogen gebruikt worden. Hiervoor gelden de voorwaarden voor de horeca:
  • Een vaste zitplaats is verplicht. Dit mag ook een zitplaats aan de bar zijn.
  • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar. Voor horeca buiten geldt dat met kuchschermen 1,5 meter afstand houden niet verplicht is.
  • De registratie en een gezondheidscheck van de aanwezigen is verplicht
  • In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.
  • Entertainment is niet toegestaan. Optredens en beeldschermen zijn niet toegestaan en er mag geen harde muziek gedraaid worden.
  • De openingstijden zijn beperkt. Sportkantines en andere horeca bij de sportaccommodatie mag open van 06:00 tot 00:00 uur.

 

Met sportieve groet,
het Algemeen Bestuur UDI'19/CSU

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.