ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Corona Update 15 januari 2022

Algemeen

In de persconferentie van 14 januari zijn er  versoepelingen aangekondigd voor o.a. de sport. Dit betekent dat we weer wat meer mogelijkheden hebben om te trainen en onderling te voetballen.

Wat zijn de nieuwe regels?

Vanaf vandaag, 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

  • Kantine mag niet open, wel is er mogelijk een consumptie-afhaalloket tijdens het weekend. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
  • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Trainers/leiders zien hier op toe. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
  • Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten de KNVB nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen. Na de persconferentie van de 25e hopen we  meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven.


Verantwoordelijkheid
Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.

  • Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen
  • Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk

 

Wij roepen  iedereen op om zich te houden aan de maatregelen en de aanwijzingen van de UDI’19 medewerkers op te volgen. We gaan er van uit dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt waardoor we snel  weer meer kunnen en klaar zijn voor de volgende verruiming, hopelijk het spelen van competitiewedstrijden en het weer openen van de kantines.
 

Contact en meer informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of  bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport – NOCNSF

Met sportieve groet,

Algemeen Bestuur UDI’19/CSU

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.