ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen10

Corona Update 26 januari 2022

Algemeen

Naar aanleiding van de Persconferentie van dinsdag 25 januari zijn er met ingang van 26 januari nieuwe coronaregels van kracht. Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat. Iedereen mag weer overdag en 's avonds binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet.

De volgende regels gelden:

 • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
 • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
 • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
 • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het voetbal
 • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

 

Publiek bij wedstrijden
Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Hierbij geldt dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantines
Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

 • 1,5 meter afstand
 • Kantine sluit uiterlijk om 22.00 uur
 • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
 • Een vaste zitplaats is verplicht
 • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
 • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen

 

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:

 • In de kleedkamers en toiletten, trainers/leiders zien hier op toe.
 • kantine

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.
 

Mondkapjes
Mondkapjes zijn verplicht voor sporters en publiek vanaf 13 jaar in binnen faciliteiten zoals kleedkamers en de kantine

Wij roepen  iedereen op om zich te houden aan de maatregelen en de aanwijzingen van de UDI’19 medewerkers op te volgen. We gaan er van uit dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.
 

Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus 
Of bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF

Met sportieve groet,

Algemeen Bestuur UDI’19/CSU

Info vervolg voetbal competitie en beker

Vervolg competitie

Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Echter het voetbal heeft in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de 1ste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de 1ste competitiehelft. Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen. Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent.

Bekervoetbal
Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen.

De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. We geven de prioriteit voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

Competitie
Categorie A senioren mannen en vrouwen veldvoetbal

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

Categorie A jeugd veldvoetbal en onder 23 mannen
Doelstelling voor deze competities is om op korte termijn tot afronding van de najaarscompetitie te komen. Voor komend weekend, 29 en 30 januari, zijn de eerste inhaalwedstrijden al ingepland en de wijze van afronden van de najaarscompetitie kan per competitie verschillen. Gezien de grote verschillen in aantal wedstrijden tussen de verschillende teams, zal de komende weken duidelijk worden, wanneer we concreet verwachten deze competities af te kunnen ronden.

Op basis hiervan kan dan worden bepaald hoe de voorjaarscompetitie kan worden vormgegeven. Naar verwachting zullen we medio februari (na het weekend van 12 februari) met nadere informatie komen over de opzet van de voorjaarscompetitie en de daaraan gekoppelde speeldagenkalender.

Categorie B veldvoetbal
Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.
 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.