ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19-leden leren reanimeren en gebruik AED

Algemeen

UDI’19-leden leren massaal hoe ze moeten reanimeren en hoe een AED werkt. Stichting Uden Hartveilig verzorgt de cursussen op de club.

De hartstilstand van Edwin Gevers op het voetbalveld in Uden in april vorig jaar was de aanleiding voor UDI’19 om AED-cursussen op te starten voor de leden. Totaal meldden tachtig geïnteresseerden zich aan. Inmiddels hebben de eersten hun certificaat gehaald.

Door het snelle ingrijpen van omstanders kon Gevers gered worden. Hij was dan ook zelf aanwezig op de eerste cursusavond in februari. “Ik ben blij dat ik zelf leer hoe ik moet reanimeren. Het is stiekem best zwaar om te doen.”

De cursussen worden gesponsord door Motalib Weijters, onder andere eigenaar van Massage Moase. “Met de Stichting Landontwikkelingsproject Bangladesh ondersteunen we ontwikkelingsprojecten waaronder in ziekenhuizen. Met simpele  technieken leren we de mensen in Bangladesh preventieve methodes aan.”

“Dat doen we hier in Uden nu ook met de AED-cursus. Mensen doen de training zodat ze opgeleid zijn en weten wat ze moeten doen om mensenlevens te redden. Daarom sponsoren wij deze cursussen”, vertelt Weijters.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.