ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI’19 wint ook in Echt en is 180 minuten verwijderd van Derde Divisie

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU speelt donderdag en zondag de finale van de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie. De Udenaren waren vandaag, net als in de heenwedstrijd, een maatje te groot voor EVV. Wietse van Lankveld besliste met een wereldgoal het duel in Echt: 1-2. “In de tweede helft hebben we prima gespeeld”, vond trainer Lodewijk de Kruif. UDI’19 speelt in de finale tegen angstgegner Orion.

(Bron Kliknieuws Foto Topamateurvoetbal.com)

Net als afgelopen week maakte UDI’19 in de tweede helft het verschil. De thuisploeg begon zeer aanvallend, mede in de wetenschap dat na de 2-0 in Uden met twee goals verschil gewonnen moest worden. EVV kwam ook vroeg op voorsprong via Juul Respen en raakte Novah van der Schouw de paal. “We hadden verwacht dat zij vol energie zouden beginnen. Daar hadden we wat moeite mee. Daarna kwam er meer rust in het spel en in de tweede helft zijn we eigenlijk geen moment meer in de problemen gekomen, behoudens een kans direct na rust (voor Boris Gehlen), maar die inzet stopte Ralph (Vos) goed”, legde De Kruif uit.

Wereldgoal Van Lankveld

Na een rode kaart voor Luc Tinnemans ebden de krachten - samen met het geloof - weg bij EVV, terwijl het conditioneel sterkere UDI’19 zich juist herpakte en de overhand kreeg. Dit zorgde een kwartier voor tijd voor de verdiende gelijkmaker, toen Jeroen van Schoonhoven een voorzet van Metin Alkir binnen werkte: 1-1. Tien minuten later kreeg Wietse van Lankveld de bal voor zijn voeten. Die zag de Echter doelman te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de middellijn raak: 1-2. “Een wereldgoal”, benadrukte De Kruif.

UDI’19 treft Orion in finale

In de finale om de nacompetitie is Orion de tegenstander. De Nijmegenaren wonnen na verlenging van HBS. Orion is bovendien angstgegner van UDI’19 na de 4-0 en 4-2 nederlagen die de Tricolores deze jaargang leden tegen de nummer vier van de Hoofdklasse B. De Kruif: “Orion is een ploeg die ons niet goed ligt. In de competitie hebben we er tweemaal van verloren. Beide keren kansloos, maar het gevoel bij ons is goed en ik kan nu over veel meer spelers beschikken dan toen we daar voor de competitie speelden en ik een half elftal geblesseerd langs de kant had staan. We gaan ons goed voorbereiden en vol vertrouwen beginnen aan deze finale.”
De heenwedstrijd van het tweeluik met Orion is donderdagavond 16 juni in Nijmegen, de return volgt zondag 19 juni op sportpark Parkzicht in Uden.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.