UDI’19/CSU houdt zich aardig staande en wint tweede oefenduel tegen Gemert (1-2)

Senioren - UDI-1

UDI’19/CSU heeft zaterdagmiddag de tweede wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Na de nipte nederlaag tegen Blauw Geel ’38 vorige week in Veghel om de Rabo Cup (2-1) was nu UDI’19/CSU in Odiliapeel om de PEKA Kroef trofee met 1-2 net wat sterker dan de Derde divisionist uit Gemert.

Door Fons Boekelder

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de vrijdag overleden Ad Tiebosch. De Udenaren deden qua spel vrijwel niets onder voor vv Gemert in de wedstrijd van drie keer 30 minuten, dit vanwege een onweersbui. Trainer Lodewijk de Kruif liet veel spelers in actie komen: “We zijn aan het opbouwen, conditioneel sterker worden, wennen aan elkaar en kijken waar we staan” stelde de oefenmeester na afloop wedstrijd.

Gemert begon sterk aan de wedstrijd en was in de 2e minuut dicht bij een doelpunt maar de bal werd hoog over geschoten. Er kwamen in het verdere verloop van de wedstrijd voor beide ploegen weinig uitgespeelde kansen. Toch leek het erop dat de Udenaren, vlak voor de onweersbui die de wedstrijd een half uur stil legde, op voorsprong zouden komen maar de bal werd net voor de doellijn weggetikt.

In de tweede periode was het Jaouad Chraou die uit een voorzet met een rake kopbal zijn eerste treffer voor de Udenaren op het scorebord bracht: 0-1. Nog in de tweede periode kwam de ploeg uit Gemert langszij; een voorzet van Jens Leijten werd door Jorzolino Falkenstein binnengewerkt:1-1.

Na bijna een kwartier spelen in de derde periode miste Ralf Kemper een strafschop nadat Joop Daniels onreglementair binnen de zestien meter was neergehaald en doelman Ralph Vos redding bracht. Met nog een kwartier te spelen is het Tufan Koca die vanaf de rechterflank de bal voorzet en Gijs Toonen de bal voorbij doelman Stefan Tielemans binnen werkt: 1-2.

Na een jaartje van afwezigheid kan de PEKA Kroef Trofee weer worden teruggezet in de prijzenkast van UDI’19/CSU.

Na afloop wedstrijd sprak ik kort met ex-prof en nieuweling bij UDI’19/CSU Dennis Janssen, overgekomen van De Treffers uit Groesbeek, die het uitstekend naar zijn zin heeft bij de hoofdklasser uit Uden. Zijn eerste indruk is dat het een leuke groep is met zeker de nodige kwaliteit. Hij hoopt op het middenveld zijn mannetje te staan en een leidersrol te vervullen en zo een bijdrage te kunnen leveren om met zijn nieuwe club in top van de hoofdklasse te kunnen meedraaien.

Woensdag 11 augustus as. speelt UDI/CSU een oefenwedstrijd tegen Achilles’29 in Groesbeek. Wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Germania aanvang 20.00 uur.