UDI’19/CSU wint laatste competitieduel eenvoudig van Juliana’31

UDI-1

UDI'19 behoudt door een 3-1 overwinning op Juliana’31 uit Malden de derde plaats in de hoofdklasse en start daardoor aanstaande donderdag de nacompetitie thuis tegen het Limburgse EVV.

(Bron Dtv Uden Foto UDI'19/CSU)

De Udenaren wisten voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag dat ze mee zouden mogen doen aan de nacompetitie. Voor UDI was het alleen belangrijk om die met een goed gevoel te kunnen beginnen. En met een zo groot mogelijke groep fitte spelers. Trainer Lodewijk de Kruijf koos daarom voor wat andere namen in de basisopstelling.

De Udenaren wonnen vrij eenvoudig van een inspiratieloos Juliana’31. De ploeg uit Malden had in theorie nog de mogelijkheid om zich via een vierde plaats op de ranglijst te plaatsen voor de nacompetitie. Dan moesten ze zelf van UDI winnen en directe concurrent Orion moest verliezen van degradant Minor. Maar dat geloof straalde de ploeg geen enkel moment uit.

1-0 bij rust

UDI kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een uitblinkende Simon Cuppen, die de aanval zelf opzette en uiteindelijk via een combinatie met Jeroen van Schoonhoven ook voor de afronding zorgde. De Udenaren verzuimden vervolgens om in de eerste helft al verder afstand te nemen door een aantal mogelijkheden onbenut te laten.

Gas terug

Direct na rust vergrootte Metin Alkir de voorsprong naar 2-0. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft scoorde Gijs Toonen oog in oog met de doelman de 3-0. Hierna nam UDI wat gas terug en dat leidde uiteindelijk tot de 3-1 van Juliana’31, direct uit een corner.

Ondanks de nodige wissels kwam er geen verandering meer in de score en zodoende starten de Udenaren aanstaande donderdag de nacompetitie thuis tegen EVV uit Echt om 20.00 uur. De return van deze wedstrijd staat gepland voor zondag 12 juni. De winnaar van dit tweeluik speelt vervolgens twee wedstrijden tegen de andere winnaar voor één plaats in de derde divisie.