ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Woord van voorzitter UDI'19 Ben Tuithof

Algemeen

Beste Udinaren,

Na twee gebroken seizoenen, waardoor er nauwelijks competitievoetbal heeft plaatsgevonden, maken we ons op voor een nieuw seizoen dat hopelijk een normaal verloop heeft en in zijn geheel wordt afgerond.

Terugkijkend op deze periode zijn wij vooral dankbaar voor de steun en loyaliteit van onze leden, sponsoren, gemeente en KNVB. Door hun niet aflatende steun is de vereniging UDI’19/CSU financieel gezond en kunnen we verder vooruitkijken. 

We zien een lichte teruggang in het totaal aantal leden. Een deel hiervan is direct toe te schrijven aan het COVID-19 virus, waarbij we helaas afscheid moeten nemen van een aantal leden. Het heeft ons geraakt dat wij niet op een UDI’19 waardige manier afscheid hebben kunnen nemen en zullen zodra de gelegenheid daar is, later dit seizoen, op gepaste wijze stil staan en deze leden herdenken zoals zij dat verdiend hebben.

Vanwege de beperkende maatregelen was het reguliere bezoek aan het sportpark bijna onmogelijk, waardoor ook de soms noodzakelijke informele contacten nauwelijks hebben plaatsgevonden. Voor een vereniging in de omvang van UDI’19/CSU is dit absolute noodzaak. Daarnaast heeft niet alleen de ALV maar ook de jaarlijkse veiling, de medewerkers- en jubilarissenavond geen doorgang kunnen vinden. Echter zullen de jubilarissen van 2020 alsnog gehuldigd gaan worden in de komende maanden, zoals het hoort.

Bestuurlijk hebben wij, na een heisessie begin van dit jaar, geëvalueerd of de huidige structuur nog wel de juiste is. Op de achtergrond wordt driftig gewerkt aan voorstellen hoe we bestuurlijk willen gaan organiseren, om invulling te geven aan onze ambities. Tevens zijn er een aantal onderwerpen/projecten benoemd die de aandacht nodig hebben, waar we bestuurlijk moeten voorsorteren. Om er maar een paar te noemen in willekeurige volgorde:

 • de gemeentelijke herindeling
 • de voetbal pyramide KNVB
 • de weekend voetbal discussie
 • de ontwikkeling van de club inkomsten
 • de energietransitie en duurzaamheid van ons sportpark
 • de veranderende wet- en regelgeving
 • de multifunctionaliteit van de UDI’19 accommodatie
 • de nieuwe voetbalvormen
 • het tenue van de club
 • de diversiteit en jeugdigheid van het bestuur en de bestuurskracht
 • het MJOP (Meer Jaren Onderhoud Plan) van de accommodatie (verbouwen of nieuwbouw)
 • de balans in het takenpakket van de (voetbal) organisatie
 • de uitvoering van het TC beleid
 • het integreren van het beleid vrouwenvoetbal
 • het op peil houden van de vrijwilligersorganisatie

en zo kunnen we er nog wel een aantal benoemen.

Door tal van redenen zien we dat het steeds lastiger wordt voldoende geëngageerde vrijwilligers te vinden. Daardoor komt steeds meer en teveel bij dezelfde mensen terecht, waardoor de beperkte groep vrijwilligers steeds zwaarder belast wordt en de animo om vrijwilliger te zijn bij UDI eerder af- dan toeneemt.

Een oplossing zou zijn om veel meer projectmatig te werken zoals we dat nu hebben gedaan met de evaluatie van het eigen functioneren met de hulp van Wout van de Peppel en Perry Ceelen. Zo ook met het MJOP dat is opgesteld door Remco Lips, Stefan van Roosmalen en Robert van Gendt. Mensen met eigen specialisatie, kennis en ervaring  die de bereidheid hebben gehad om dit belangeloos, projectmatig voor UDI op te pakken. Heren bedankt voor jullie bijdrage.

Communicatie is een steeds grotere uitdaging en kan altijd beter. De vormen van communicatie maar ook de informatiebehoefte veranderd. Dus ook hier zoeken we naar specialisten die graag een steentje willen bijdrage en daarmee ook opvolging geven aan de vacante rol van Leon de Beer. Leon heeft reeds medio 2020 aangegeven te willen stoppen als bestuurslid PR, maar heeft in het belang van UDI’19/CSU, deze taak nog steeds op zich genomen. Leon, bedankt daarvoor!  

Horeca; Dat resultaten van de kantine een belangrijke inkomstenbron zijn voor onze vereniging, is geen vanzelfsprekendheid meer. Teruglopend bezoek bij wedstrijden, NIX is de afspraak, de corona pandemie en afspraken met de lokale horeca, zijn slechts enkele zaken die dat beïnvloeden. 

Een halve eeuw heeft de familie van de Burgt de horeca vorm gegeven en we hebben dat 50 jarig jubileum op vrijdag 17 september jl. met een drukbezochte en gezellige avond gevierd. Wilma heeft aangegeven na het komende seizoen het stokje te willen overdragen. Ook hier zullen oplossingsrichtingen bekeken en bestudeerd worden, om te bepalen hoe we dit in de toekomst gaan organiseren.

Door inkijk te geven in wat er zoal op de achtergrond loopt en in de uitdagingen waarmee wij als verenging te maken hebben en krijgen, hopen we u allemaal te bewegen om ideeën met ons te delen. Maar nog meer zouden wij het waarderen wanneer u zich aanmeldt als vrijwilliger, op welk vlak dan ook. Samen staan we sterk en zorgen we goed voor onze club!

Namens het algemeen bestuur wens ik u allen een bijzonder goed, sportief seizoen toe en we ontmoeten u graag op ons complex.

Ben Tuithof
Voorzitter UDI’19/CSU

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.