ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

UDI’19 hekkensluiter na verlies van Dongen (1-2)

- UDI-1

UDI’19/CSU heeft een wonder nodig om ook volgend seizoen uit te komen in de Vierde Divisie. De Udenaren verloren zondag thuis van Dongen met 1-2 en zijn nu hekkensluiter. Alleen een wonder kan UDI’19 nog redden. “De wil was er zeker, maar de overtuiging heb ik helaas gemist”, aldus Lodewijk de Kruif.

(Foto's UDI'19/CSU Bron: Kliknieuws)

UDI’19 hekkensluiter na verlies van Dongen (1-2)

De Kruif had gehoopt dat zijn elftal Dongen bij de strot wilde pakken, maar overtuigen kon UDI’19 echter geen moment. Toch hadden de Tricolores de 0-1 achterstand bij rust (goal Thom Avontuur) volledig aan zichzelf te wijten. “Het was van beide kanten niet best op een slecht bespeelbare grasmat. We lijden na een half uur dom balverlies op hun helft en drie seconden later ligt-ie er bij ons in. Op de een of andere manier slagen we er maar niet in om dergelijke fouten eruit te halen”, legde De Kruif de vinger op de zere plek.
De 0-2 van Dongen (Fatih Kamaci direct na rust) was volgens de Edenaar kenmerkend voor het spel van zijn ploeg. “Stijn van den Broek wil opendraaien, glijdt weg en tikt de bal dan te zacht terug op de keeper, waar hun spits van profiteert. Daar word je moedeloos van.”

In de rust had De Kruif nog geloof dat UDI het tij kon keren. “Ik heb mijn spelers gezegd: ‘Speel alsof dit je laatste wedstrijd op aarde is.’ Ik heb daarna een ploeg gezien die echt wel wilde, maar gewoon niet kon, al hebben we zeker nog kansen gehad.” Wibe van Rooij raakte de paal en Jan van de Haterd zag een inzet van de lijn gehaald worden. Tim Rerimassie zorgde vijf minuten voor tijd alsnog voor een spannende slotfase, maar de gelijkmaker viel niet meer.


Door de 20ste(!) competitienederlaag zakt UDI’19 naar de laatste plaats in de Derde Divisie. Enige meevaller voor de Udense ploeg is dat het gat met plek 16 nog steeds vijf punten is. “We zullen tot het laatst blijven knokken om Baronie te achterhalen. We gooien de handdoek zeker nog niet, maar het wordt natuurlijk wel steeds lastiger”, erkende De Kruif.

UDI’19 hekkensluiter na verlies van Dongen (1-2)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.