Zure nederlaag UDI'19 tegen JOS Watergraafsmeer (0-1)

UDI-1

UDI'19/CSU heeft door zelf de kansen niet af te maken, in de laatste reguliere speelminuut verloren van JOS Watergraafsmeer. UDI had de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

UDI'19 heeft het goede gevoel van vorige week, toen de streekderby van O.S.S.'20 werd gewonnen, niet door kunnen zetten. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif komt door de 0-1 nederlaag niet dichter bij Baronie. De Bredanaars verloren ook, van OJC Rosmalen. UDI'19 staat daardoor nog altijd op plaats zeventien met drie punten voorsprong op hekkensluiter VV Dongen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd voormalig clubvoorzitter Paul Rüpp herdacht in Uden. UDI was in de eerste 25 minuten de betere tegen de Amsterdamse club die een paar plaatsen hoger staat op de ranglijst, maar wel veel meer punten heeft. De Udense derdedivisionist miste veel mogelijkheden. Jan van de Haterd had misschien wel de beste kans in de eerste helft. Hij raakte de lat.

Ook in de tweede helft was er meer balbezit voor de Udenaren. Toch moest Lars van Geelkerken een inzet van JOS vlak voor de doellijn weg halen. Roald van Hout mikte naast voordat de beslissende treffer kwam. Raymond Fafiani kreeg ruimte bij de tweede paal en tikte een voorzet tegen de touwen.