ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

11 trainers geslaagd voor de JVC cursus! (Jeugd Voetbal Coach Cursus)

- Jeugd

Op 29 januari jongstleden zijn er 11 enthousiaste trainers gestart aan de KNVB JVC cursus. (Jeugd Voetbal Coach Cursus) Zij zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het analyseren van wedstrijden (hoe kijken we naar voetbal), het bekijken van trainingen van collega’s, het uitwerken van zelf trainingen en zelfs het geven van trainingen aan verschillende pupillenelftallen binnen onze mooie club. 

Als rode draad door de cursus liepen vooral de kernkwaliteiten van een trainer/coach van een pupillenelftal: het structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Daarnaast werd er een begin gemaakt met het jeugdvoetballeerproces (wat leer je in welke leeftijdscategorie) en was er brede aandacht voor de structuur binnen het voetbal, zoals: Wat is voetbal?, wat zijn de teamfuncties en teamtaken en voetbalhandelingen.

Alle 11 cursisten hebben afgelopen woensdag 20 maart de cursus succesvol afgerond. De certificaten konden worden getekend en uitgedeeld door cursusleider Eric van Gogh. Na de uitreiking van de certificaten was er nog een dankwoord van bestuurslid voetbalzaken William van der Steen en opleidingscoördinator Harry Blokhuis. Hierna werd afgesloten met een drankje in de kantine, waarna iedereen met een mooi certificaat huiswaarts keerde.

Vanuit de technische jeugdcommissie willen we alle trainers van harte feliciteren met het behalen van de certificaten! We vinden het opleiden van kader/trainers erg belangrijk en zullen ook in de toekomst deze cursussen blijven faciliteren.

De eerstvolgende cursus, die hoogstwaarschijnlijk in september zal starten, zal de KNVB Pupillentrainer zijn. Dit is het vervolg van de JVC cursus. Als de inschrijving opengaat, zal dit gedeeld worden in de leeftijdsspecifieke appgroepen. Houd de app goed in de gaten en schrijf je dan snel in. Er zijn een beperkt aantal plekken vrij voor UDI’19 trainers en vol is vol.

Met vriendelijke en sportieve groet,

Ruud Kuipers
HJO Onderbouw UDI’19

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.