Duel tussen Best Vooruit en UDI’19/CSU eindigt onbeslist (1-1)

UDI-1

De wedstrijd tussen Best Vooruit en UDI’19/CSU op sportpark de “Leemkuilen” in Best was het bekijken nauwelijks waard en leverde geen winnaar op.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld en een straffe wind hadden veel invloed op de wedstrijd. Bovendien was het niveau van de Udenaren allesbelabberd. Een eerste mogelijkheid in de wedstrijd om tot score te komen was voor UDI’19/CSU wanneer Sam van Veldhoven zijn inzet gekeerd ziet worden door Best Vooruit doelman Bjarne Bakker. Daarna hadden de Udenaren moeite met het opportunistische spel van Best Vooruit en kregen zij na twintig minuten enigszins grip op de wedstrijd. Maar Best Vooruit krijgt in de eerste helft duidelijk de betere kansen maar faalde in de afwerking. Zo was Chiel van de Sande dicht bij een treffer, maar zag zijn inzet maar rakelings naast gaan. Zo is er ook een grote kans voor Stijn Beekx, maar ook hij ziet zijn inzet naast gaan. Op slag van rust is er op het middenveld balverlies van Jordy Huybers waardoor Kianu Verlinden hierdoor een pass kan geven aan Chiel van de Sande die vervolgens keihard tegen de lat schiet en Dave de Bresser uit de rebound de 1-0 binnen weet te werken.

De tweede helft is amper een paar minuten oud en de gelijkmaker staat al op het scorebord als Joep Offermans uit een scrimmage weet doel te treffen: 1-1. Het vervolg van de wedstrijd was een zelfde spelbeeld als de eerste helft. In de slotfase deden de Udenaren nog een gooi naar de overwinning en lijken de Udenaren aan het langste eind te gaan trekken. Er komen twee grote mogelijkheden, eerst is het Jan van de Haterd en niet veel later Vince Duits die de overwinning voor de Udenaren op hun “pantoffel” hadden liggen maar telkens wist Best Vooruit doelman Bjarne Bakker met uitstekende reddingen een tegentreffer te voorkomen. Hierdoor kregen de “Tricolores” in de slotfase misschien wel te weinig en deden zichzelf hierdoor tekort door in Best “lelijk” te winnen. De eindstand bleef uiteindelijk bij 1-1 steken waardoor beide ploegen hiermee niets opschieten.  Hiermee lijkt in een matige wedstrijd voor zowel Best Vooruit als UDI’19/CSU in de competitie een rol van betekenis te zijn uitgespeeld. De ploeg van trainer Niels van Casteren kan nu toeleven naar de kwartfinale van de districtsbeker waar donderdagavond a.s. op sportpark “Parkzicht” in Uden Margriet uit Oss de tegenstander zal zijn.

Opstelling: UDI’19/CSU

Job Schuurman, Noud Kraan, Jari van Ginkel, Mick van de Voort, Dick Smits, Sam van Veldhoven (64e Juul Bongers), Paul van der Vlist, Joep Engelen (64e Stijn van den Broek), Jordy Huybers (64e Jan van de Haterd), Raoul Oomen, Joep Offermans (80e Vince Duits).