Nederland Vrouwen-19 wint overtuigend van Frankrijk: 5-2

• Algemeen

Het Nederlands elftal Vrouwen onder 19 speelde afgelopen woensdag een oefeninterland tegen Frankrijk en zegevierde met 5-2. Onder leiding van KNVB-coach Roos Kwakkenbos toonde het team na rust hun kracht. Het team, met oud UDI-speler Emma Frijns in de basis, had slechts twee keer eerder samengespeeld in de nieuwe samenstelling.

Nederland sterk tegen de Franse leeftijdsgenoten, met een solide opbouw en gevarieerd spel. Na twintig minuten begon de motor echter te haperen. Nederlands balverlies leidde na een half uur spelen ook de openingstreffer in. Frankrijk verlegde het spel snel naar de andere kant van het veld en werkte de 0-1 achter keepster Femke Liefting. Ruststand: 0-1

Na de rust was Nederland heer en meester. De gelijkmaker viel na 57 minuten door Ilse Kemper, gevolgd door drie snelle doelpunten binnen vijf minuten, waarbij Lotte Keukelaar tweemaal scoorde en Danique Tolhoek nog twee toevoegde. De ruime overwinning stemde Kwakkenbos tevreden, en ze prees de prestatie van het 'nieuwe' team, dat pas twee dagen samen had getraind. De concurrentie binnen het team belooft positieve ontwikkelingen voor de toekomst. Eindstand: 5-2