Nieuws

Nieuw seizoen in de Hoofdklasse voor Vrouwen 1 met een aantal nieuwe gezichten

15-06-2024 Vrouwen

Na een debuutseizoen in de Hoofdklasse dat werd afgesloten met een verdienstelijke 7e plek, overheerste tevredenheid bij de speelsters en staf, maar was tegelijkertijd bij iedereen het besef dat er wellicht nog iets meer in had gezeten. Een (te) smalle selectie zorgde ervoor dat er met grote regelmaat een beroep op jeugdspeelsters moest worden gedaan die het fantastisch hebben gedaan, maar ook niet altijd konden voorkomen dat er puntverlies werd geleden.

De opdracht voor het technisch kader rondom VR1 was dan ook glashelder: zorgen voor een bredere selectie met tevens een kwaliteitsinjectie zodat de volgende stap in de ontwikkeling van het team kan worden gemaakt. In die opzet lijkt men geslaagd met een zestal nieuwe speelsters dat zal worden verwelkomd.

Daar tegenover staat het afscheid van Bregje Jacobs. Bregje heeft maar liefst 11 seizoenen in VR1 gespeeld en heeft de gehele opkomst van VR1 vanaf de 3e klasse tot aan de Hoofdklasse meegemaakt. Ik wil Bregje namens UDI’19 enorm bedanken voor haar bijdrage aan deze prachtige opmars en wij wensen haar veel succes in het komende seizoen bij Festilent VR1.

Nieuw bij Vrouwen 1 zijn de volgende speelsters:

Vanuit de eigen jeugd zullen Maud van Duren (JO17-2) en Demi vd Wijst (JO17-3) aansluiten. Verder zullen Maud van Zutphen (VOW Zijtaart), Soraya Verkoeijen (Blauw Geel’38), Loïs Moerkerk (FC Eindhoven), en Jiska Theunissen (RKSV Prinses Irene) de selectie komen versterken.

De staf blijft ongewijzigd met hoofdtrainer René Koenen, assistent-trainer Jean-Paul vd Akker en assistent-scheidsrechter Ferry van Eenbergen. Ook de teammanagers Sanne Smeenk en Loes Vankan zullen volgend seizoen wederom van de partij zijn. Op het moment van schrijven zijn wij nog op zoek naar een verzorger/verzorgster om de staf volledig te maken.

Met een uitgebalanceerde selectie is VR1 klaar voor het nieuwe seizoen en kijken wij uit naar een uitdagend seizoen met hopelijk vele sportieve hoogtepunten! Wij hopen dan ook om veel supporters langs het veld te verwelkomen om onze vrouwen naar de overwinning te schreeuwen.

Michel Theunisz
Technisch Coördinator Vrouwen- en Meidenafdeling UDI’19