UDI'19/CSU bereikt finale KNVB-districtsbeker (1-2)

- UDI-1

Het is het eerste team van UDI’19/CSU donderdagavond gelukt om voor de derde keer in haar 105 jarig bestaan de finale van de  KNVB-districtsbeker te bereiken. In het dorp Laar gemeente Weert werd de plaatselijke trots SV Laar in de halve finale met 1-2 verslagen. Door dit resultaat spelen de “Tricolores” op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) in Heerlen op het terrein van vv Bekkerveld de finale tegen DAW uit Schaijk, deze wisten met 3-1 te winnen van EVV Echt.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Dankzij een treffer in de eerste helft van Jan van de Haterd  kwamen de Udenaren op een 0-1 voorspong. Na een uur spelen kwamen de gastheren langszij door een doelpunt van Jurre Neijnens: 1-1. Het venijn van de wedstrijd zat duidelijk in de slotfase van de wedstrijd, een toegekende vrije trap werd door Stijn van den Broek direct binnen geschoten: 1-2. Dankzij deze treffer werd het nog spannend in de zeven minuten blessure tijd. Door deze overwinning wordt er een soort “gemeente Maashorst CUP finale’’ gespeeld tussen UDI’19/CSU en DAW Schaijk die Vierde Divisionist EVV uit Echt met 3-1 wisten te verschalken. Deze finale wordt gespeeld op 9 mei (Hemelvaartsdag) bij VV Bekkerveld in de gemeente Heerlen. Wat zou mooier zijn als de nieuwe burgemeester Dhr. Hans van der Pas aanwezig zou zijn om de beker uit te reiken aan een van de twee clubs uit zijn eigen gemeente!

De Udenaren waren vooraf gewaarschuwd dat dit geen appeltje eitje zou worden en dit lieten de gastheren donderdagavond ook heel duidelijk zien. Al in de eerste minuut van de wedstrijd duikt er een aanvaller op voor doelman Job Schuurman die zijn inzet zag stranden op de UDI-goalie. Tien minuten later is er een kopbal van Jurre Neijnens die de paal treft. Niet veel later zien zowel Paul van der Vlist als Jordie Deelen hun doelpogingen over het doel verdwijnen. Na een kwartier voetballen volgt er op de rechter flank een combinatie tussen Raoul Oomen en Paul van der Vlist. De pass die volgde bereikte Jan van de Haterd, die de bal feilloos binnen kon schieten: 0-1.

Ondanks deze voorsprong waren de Udenaren gewaarschuwd en nam sv Laar het heft in handen en waren diverse keren dicht bij de gelijkmaker. Na ruim een half uur spelen is het Rens Spitters die alleen op het UDI’19/CSU doel afstevent en doelman Job Schuurman met een uitstekende redding de gelijkmaker wist te voorkomen. Vijf minuten later is er een hoekschop voor sv Laar die Job Schuurman niet goed  kon verwerken en via zijn lichaam onderkant lat bereikt en de bal terug in het veld kaatste. Een minuut later is er een opgelegde kans voor Stijn Jacobs; wederom stond  Job Schuurman op de goede plaats door de bal klemvast te pakken. Het team van trainer Gionni Peluso bleef de Udenaren onder druk houden. Dat resulteerde in twee vrije trappen net buiten het strafschopgebied die huizenhoog over het doel verdween en zo een 0-1 voorsprong voor de Udenaren met de rust werd bereikt.

Net als zondag jl. begonnen de Udenaren niet goed aan de tweede helft en waren de gastheren de bovenliggende partij. Een eerste mogelijkheid in de tweede helft is een vrije trap van Stijn Jacobs die prima door de UDI-defensie teniet werd gedaan. De oranje hemden uit Laar bleven maar aandringen op jacht naar de gelijkmaker. Deze kon dan ook niet uitblijven en Jurre Neijnens werkte de 1-1 tegen de touwen. Direct na die gelijkmaker is er een vrije trap voor UDI’19/CSU die Jan van de Haterd bereikt en die door in een keer uit te halen tegen de doelman aan schiet. Zowel de Udenaren als de ploeg uit Laar vergaten de trekker over te halen waardoor een definitieve beslissing alsnog uitbleef. Dan komt in 84e minuut het moment suprême voor de Udenaren, een toegekende vrije trap voor de “Tricolores” genomen door “specialist” Stijn van den Broek verdwijnt rechtstreeks in het doel van de niet goed opgestelde keeper Mike Betting:1-2. In de resterende minuten plus bijna zeven minuten blessure tijd werd het een slijtageslag en werd het nog even billenknijpen voor de Udenaren maar bleven met één doelpunt verschil overeind. Dit is  voldoende om op donderdag 9 mei a.s. om 17:00 uur (Hemelvaartsdag) de finale te spelen tegen DAW uit Schaijk in het Limburgse Bekkerveld gemeente Heerlen.

Spelers en technische staf proficiat met dit behaalde resultaat!