ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Voorbeschouwing Achilles Veen-UDI'19/CSU

• UDI-1

Na de bekerwinst in Velden (L) vorige week donderdagavond op IVO en de competitiewinst zondag jl. tegen Unitas’30 uit Etten-Leur gaat de reis zaterdag a.s. naar Veen gemeente Altena in het land van Heusden. Deze wedstrijd is de eerste wedstrijd op jacht naar de derde periodetitel.

Door: Fons Boekelder

Zaterdagmiddag staat met de uitwedstrijd tegen Achilles Veen voor UDI’19/CSU een regelrechte topper op het programma. Achilles Veen en UDI’19/CSU ontlopen elkaar in de competitie niet heel veel. Het zijn namelijk de nummers drie en de nummer zes in de standenlijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts zes punten. De ploeg uit Veen staat drie plaatsen hoger dan de “Tricolores” daarbij aangetekend dat de Udenaren nog een inhaalwedstrijd tegen sv Venray moeten spelen. Deze staat gepland voor het volgende weekend. In de negen gespeelde thuiswedstrijden wist Achilles Veen vier overwinningen te behalen, speelde het twee keer gelijk en verloren thuis drie duels. Dat zijn ook geen resultaten waar je wakker van moet liggen, maar je zal er zaterdag alles aan moeten doen om bij de les te blijven om niet in het mes van de tegenstander te lopen.

Terug kijkend naar het verleden kan ik kort zijn, sinds dit seizoen zijn de zaterdag en zondagclubs samengevoegd, omdat Achilles Veen een zaterdagclub is spelen zij alle wedstrijden op zaterdagmiddag. Zodoende hebben ze in competitieverband nog maar een keer tegen elkaar gespeeld. De eerste wedstrijd in het begin van het seizoen op zaterdag 30 september 2023 eindigde met aantrekkelijk voetbal in een 1-1 gelijkspel. Een stand die bij de rust al was bereikt door doelpunten in de 28e minuut van Jens Verschuren en in de 32e minuut van Paul van der Vlist.

Komend weekend wordt zoals gezegd gestart met de derde periode. De eerste feestjes zijn al gevierd. vv Goes verzekerde zich begin november op bezoek bij het Noord-Limburgse Wittenhorst van de eerste periodetitel door in Horst met 0-4 te winnen. Ook voor vv Halsteren is in grote lijnen het seizoen al geslaagd. Dit door de tweede periodetitel veilig te stellen door HVCH het voorbije weekend in de thuiswedstrijd met 2-1 te verslaan. Dat betekent dat deze twee clubs al verzekerd zijn voor de nacompetitie om promotie naar de derde divisie. De derde periode wordt een hele belangrijke om uitlopende redenen. Er zijn nog twee mogelijkheden om de nacompetitie voor promotie te bereiken. Op de eerste plaats is dat je bij de eerste drie in de eindrangschikking moet eindigen dan neem je waarschijnlijk een periodetitel over of door zelf de derde periodetitel te winnen.

We keren terug naar de wedstrijd van zaterdag. De resultaten van UDI’19/CSU in uitwedstrijden zijn niet van dien aard dat je daar tevreden op kunt terugkijken. In tien gespeelde wedstrijden wist men er slechts twee te winnen en twee gelijk te spelen en er gingen zes wedstrijden verloren. Wil UDI’19/CSU nog een rol van betekenis gaan spelen dit seizoen dan moeten er nu echt overwinningen gepakt worden. Ook in uitwedstrijden, heeft UDI’19/CSU hier de spelers voor!

Voor beide ploegen geldt dat het een hele belangrijke wedstrijd zal worden. Want beide teams willen dolgraag bij de eerste drie eindigen of de derde periode veroveren. Trainer Niels van Casteren zal ongetwijfeld een tactiek bedacht hebben om de tegenstander het vuur na aan de schenen te leggen. Hebben de “Tricolores” door de twee laatst gespeelde wedstrijden winnend af te sluiten het vizier nu ook weer op scherp afgesteld? Hebben ze nog wel voldoende munitie over om daar zaterdag in Veen mee raak te schieten? We gaan het zaterdagmiddag allemaal mee maken en een bekend spreekwoord luidt “Een goed begin is het halve werk”!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. R. Tiesinga en wordt geassisteerd door Dhr. A.M.M. Klerks en Dhr. J. Langerak.

Mannen heel veel succes !!!   Supporters laat je massaal horen !!!

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.