ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Voorbeschouwing Halsteren-UDI'19/CSU

• UDI-1

Vanaf het seizoen 2016-2017 is RKSV Halsteren een stabiele Hoofdklasser, tegenwoordig de Vierde Divisie. In 2018 was Halsteren dicht bij promotie naar de Derde Divisie, maar verloor de club in de finale van de nacompetitie na verlenging van Quick ’20. Een seizoen later streed Halsteren opnieuw om promotie naar de Derde Divisie. In een spannende tweeluik met vv Hoogland moest Halsteren zich opnieuw na verlenging gewonnen geven.

Door: Fons Boekelder

Sinds het seizoen 2019-2020 zwaait trainer Erwin de Nijs de scepter over de West-Brabantse club. Erwin heeft aangegeven na vijf seizoenen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De recent aangestelde Mart van Bree kan direct in actie komen om een passende opvolger te vinden voor aankomend seizoen.

vv Halsteren

De sportieve prestaties van RKSV Halsteren zijn met vier overwinningen, vijf gelijke spelen en drie nederlagen wisselend te noemen. RKSV Halsteren bezet na twaalf wedstrijden een gedeelde zesde plaats in de Derde Divisie C met zeventien punten. De eerste wedstrijd uit bij RKSV Nuenen werd 0-0 gelijk gespeeld. De thuiswedstijd tegen Nemelaer die volgde  werd met een 3-1 zege afgesloten. Een week later ging de reis naar Etten-Leur, de tegenstander daar was  naar Unitas’30 waar men getrakteerd werd op een forse 6-0 nederlaag. Een week later wist men zich thuis tegen Achilles Veen te herpakken door 2-2 gelijk te spelen tegen een van de titelkandidaten. De uitwedstijd tegen HVCH in Heesch leverde ook een winstpartij van 1-3 op voor de West-Brabanders. Daarna volgden twee wedstrijden, tegen Best Vooruit en vv Dongen die werden respectievelijk met 2-3 en 4-2 verloren. Vervolgens werden de wedstrijden tegen Orion uit Nijmegen en titelkandidaat vv Goes allebei met een 2-2 gelijk spel afgesloten. De laatste wedstijd van de eerste periode was thuis tegen het laag geklasseerde Juliana’31 uit Malden, ook deze wedstrijd eindigde net als de vorige twee wedstrijden in een gelijkspel: 1-1.

Kort samengevat, als men terugkijkt leverden de gespeelde wedstrijden tegen de vier bovenste ploegen vv Dongen, vv Goes, Best Vooruit en Achilles Veen slechts twee punten op en blijkt dat deze ploegen vooralsnog een maatje te groot zijn. In alle vier de wedstrijden zowel uit als thuis wist het team van trainer van Erwin de Nijs twee keer te scoren en moest het elf tegentreffers incasseren. De eerste wedstrijd in de 2e periode werd thuis met een 4-2 winstpartij tegen EVV Echt afgesloten. Ook een week later trof men een Limburgse ploeg, dit keer werd Wittenhorst met 2-3 geslachtofferd. De tweede periode zijn de West-Brabanders dus voortvarend van start gegaan en zijn met zes punten uit twee wedstrijden samen vv Dongen koploper in de tweede periode. 

UDI’19/CSU

De “Tricolores” wonnen de vorige wedstrijd thuis tegen Juliana’31 die met een 3-1 nederlaag terug naar Malden werd gestuurd. Voor de Udenaren volgt zaterdag om 18:00 uur de aftrap tegen Halsteren. In het verleden was Halsteren altijd een lastige tegenstander als men daar op bezoek kwam en het zal deze keer niet veel anders zijn. Ze hebben enkele spelers in hun midden met veel snelheid waar ze in de omschakeling gebruik van kunnen en zullen maken. Het is dus voor de boys van trainer Niels van Casteren taak om in de omschakeling goed te staan om dit gevaar aan banden te leggen. Een sterk punt van Halsteren was altijd de verdediging, maar momenteel behoren ze met 26 tegendoelpunten tot de meest gepasseerde verdediging in deze klasse. Zoals eerder boven  omschreven hebben de West-Brabanders tegen de top in de Vierde Divisie nog geen potten kunnen breken. Niels van Casteren en zijn mannen mogen zaterdag laten zien waartoe zij in staat zijn om de ongeslagen status van Halsteren in de 2e periode te doorbreken en waarom de “Tricolores” een van de titelkandidaten zijn. Het team reist met een goed vertrouwen af naar West-Brabant om niets meer en minder dan de drie punten mee naar Uden te nemen. Dat zou een lekker gevoel zijn voor de terugreis en de sfeer in de bus, maar zeker ook voor de standenlijst in de Vierde Divisie C. Over de opstelling is op het moment van schrijven nog niets bekend, maar al te veel veranderingen ten opzichte van de laatste weken liggen niet in de lijn der verwachting.

De wedstrijd tussen Halsteren en UDI’19/CSU staat onder leiding van Dhr. R. Schul en hij  wordt geassisteerd door Dhr. T. Colen en Dhr. O. Heuts.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.