ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Voorbeschouwing UDI'19-Best Vooruit

- UDI-1

Voor de tweede keer in korte tijd spelen de Tricolores op zaterdagavond een thuiswedstrijd. Deze keer is promovendus en nummer twee van de ranglijst Best Vooruit uit Best de opponent.

Door: Fons Boekelder

“Het was een historische promotie van Best Vooruit naar de vierde divisie” volgens Wil van den Heuvel correspondent van het Eindhovens Dagblad. Vijf keer zette Best Vooruit aan voor een poging de toen nog hoofdklasse te bereiken. Telkens ging het op het allerlaatste moment mis. Tegen NEO uit Borne was er dan eindelijk die ontlading na een werelddoelpunt van middenvelder Roel van de Sande dat uiteindelijk promotie naar de vierde divisie betekende:1-0.

Trainer Miguel van den Dungen zat onlangs bij de thuiswedstijd van UDI’19/CSU tegen SC Kruisland op de tribune. Hij maakte notities, waarschijnlijk over de speelwijze e/o spelprincipes van UDI’19/CSU. Of hij veel wijzer is geworden is maar de vraag. Het resultaat was tegen SC Kruisland natuurlijk prima, maar het spel in de tweede helft was niet denderend zag ook trainer Miguel van den Dungen.

De club uit Best is het seizoen goed begonnen door de eerste thuiswedstrijd tegen EVV winnend met 1-0 af te sluiten. De tweede wedstijd uit tegen vv Dongen werd uitgesteld vanwege het eeuwfeest van vv Dongen en wordt nu gespeeld op 22 oktober as. De tweede thuiswedstrijd tegen Orion was ook een prooi voor de thuisclub: 3-1. Het volgende treffen was een verre reis naar het Zeeuwse Goes. Daar gingen de Brabanders met maar liefst 5-1 onderuit. Juliana’31 uit Malden was in de thuiswedstrijd de volgende tegenstander; in deze wedstijd trok Best Vooruit aan het langste eind door met 2-0 te zegevieren. De uitwedstrijd naar het West-Brabantse Halsteren op zaterdagavond leverde een 2-3 overwinning op. Een week later kwam het Limburgse Wittenhorst op bezoek in Best. Een duel tussen twee debuterende teams in de Vierde Divisie die het boven verwachting uitstekend doen. Na negentig minuten stond er een 3-2 op het scorebord in het voordeel van de thuisclub. Hierdoor bezet Best Vooruit momenteel plaats twee op de ranglijst met een punt minder dan koploper Goes. Bovendien hebben zij een wedstrijd minder gespeeld, gevolgd door UDI’19/CSU op de derde plaats met twee punten minder dan de koploper.

En dan de Tricolores: Kunnen de Udenaren na twee gelijke spelen op rij tegen Achilles Veen en HVCH die allebei in een 1-1 gelijkspel eindigden de draad weer oppakken en de vijfde overwinning bijschrijven? Na deze wedstijd zijn er nog twee wedstrijden te gaan voor de eerste periodetitel. Voor UDI’19/CSU is dat eerst op 29 oktober 2023 in en tegen vv Dongen en een week later thuis tegen vv Orion uit Nijmegen. Maar eerst moet Best Vooruit zaterdagavond geslachtofferd worden. Wat het zaterdagavond gaat worden is moeilijk voorspelbaar. Hoe dan ook verwachten we een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar niet veel zullen ontlopen. Hopelijk kunnen we zaterdagavond weer juichen op Sportpark “Parkzicht” en weer drie punten bijschrijven aan het totaal. Ons aller eerste zal er ongetwijfeld alles aan doen om dat te realiseren om in thuiswedstrijden  ongeslagen te blijven.  

De wedstrijd staat onder leiding van het arbitrale trio Dhr. P.A. de Waard, hij wordt geassisteerd door Dhr. M.M.M.H.W. Waajen en Dhr. B. Witsiers.

Mannen heel veel succes!!!     Supporters laat je massaal horen !!!

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.