ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Voorbeschouwing: UDI'19 ontmoet Wittenhorst

- UDI-1

Zondag staat alweer de vijfde oefenwedstrijd op het programma. Deze keer is RKSV Wittenhorst uit Horst a/d Maas te gast op sportpark “Parkzicht” in Uden. De Udenaren boekten in haar vierde oefenwedstrijd, na twee nederlagen en een gelijkspel, haar eerste overwinning tegen Blauw Geel’38/Jumbo uit Veghel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Door: Fons Boekelder

RKSV Wittenhorst

De ploeg uit Horst a/d Maas behaalde het voorbije seizoen in de 1e klasse C het kampioenschap en promoveerde daardoor voor het eerst in de clubhistorie naar de 4e Divisie C en is later in het seizoen een van de tegenstanders van UDI’19/CSU.

Wittenhorst was in het voorbije seizoen een moeilijke tegenstander in de 1e klasse C. Van de 26 gespeelde wedstrijden wist het er 20 in winst om te zetten, speelde 2x gelijk en verloor 4 duels met een doelsaldo van 82 doelpunten voor en 34 tegen. Als je dit vergelijkt met de nummer twee Volharding, dat uit evenveel wedstrijden 12 overwinningen behaalde, 7x gelijk speelde en evenzoveel keren verloor met een doelsaldo van 44 doelpunten voor en 40 tegen is deze club de terechte kampioen.

Trainer van deze ambitieuze club is de 43 jarige Sjoerd van der Koelen uit Venray. Hij verlengde zijn contract met twee seizoenen, waarmee de intentie ervoor kan zorgen dat de samenwerking ook een vierde jaar gaat krijgen.

UDI’19/CSU

De voorbereiding van de selectie op de competitiestart op zaterdag 26 augustus as. met een uitwedstrijd tegen sv Venray verloopt redelijk goed. De Udenaren speelden vier oefenwedstrijden, verloren twee duels thuis tegen BVO TOP Oss (1e Divisie 0-6) en de uitwedstrijd tegen DOVO in Veenendaal (3e Divisie 1-0). Tegen vv Gemert werd een verdienstelijk gelijkspel behaald (3e Divisie 1-1) en zondag jl. was Blauw Geel’38/Jumbo ook uitkomend in de 3e Divisie de volgende sparingspartner en werd er overtuigend met 1-3 gewonnen.

Niels van Casteren kon in de voorbereiding nog geen beroep doen op zijn volledige selectie, dit vanwege vakanties. Nu de vakanties ten einde lopen keren de spelers druppelsgewijs terug. Ook blessures spelen een rol. Zo is Noah Werner herstellende van een blessure die hij het vorige seizoen heeft opgelopen en waarschijnlijk tot de winterstop is uitgeschakeld. De medische staf heeft Dani Theunissen, Jordy Huybers en Vince Duits getest en deze zijn in ieder geval in orde bevonden om de trainingen te hervatten, maar zijn nog niet wedstrijdfit. Het is duidelijk dat de “tricolores” er nog niet zijn, maar als iedereen fit is en iedereen teruggekeerd is van vakantie dan kan de trainer best een aardig elftal opstellen en resultaten gaan boeken in de competitie. Kunnen de “tricolores” zondag as. haar 2e overwinning in de voorbereiding bijschrijven?

Niels van Casteren zei onlangs: “De selectie zit vol energie en hebben zin in het nieuwe seizoen. We zijn hongerig en branden van ambitie om ons te meten met de komende tegenstanders”.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.