vv Gemert wint na strafschoppen PEKA KROEF TROFEE (1-1)

UDI-1

Zaterdagmiddag werd op sportpark de Smelen in Odiliapeel gevoetbald om de PEKA KROEF Trofee. Deze wedstrijd tussen vv Gemert en UDI’19/CSU is een jaarlijks terugkerende traditie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en is een begrip in deze regio.

Door: Fons Boekelder

De twee gespeelde oefenwedstrijden van vv Gemert als van UDI’19/CSU wisten deze teams niet in winst om te zetten. vv Gemert verloor haar thuiswedstrijden tegen RKSV Nuenen met 1-2 en tegen Jong Almere City ging men met 2-5 ten onder. Ook UDI’19/CSU kon haar wedstrijden niet winnen. Tegen BVO TOP Oss werd het 0-6 en de wedstrijd in Veenendaal ging men nipt onderuit met 1-0.
Beide teams gingen in Odiliapeel voor de eerste winst in de voorbereiding. Dat resulteerde in een strijd met kansen voor beide ploegen en waar passie, strijd en alle ingrediënten aanwezig waren voor een echte streekderby. De honderden toeschouwers zagen zaterdag niet altijd goed voetbal, maar boeiend was het in ieder geval wel.

Bij UDI’19/BCSU ontbraken door vakantie e/o blessures maar liefst acht selectiespelers. Hierdoor konden de Udenaren niet hun sterkste formatie binnen de lijnen brengen. vv Gemert had in de eerste helft het beste van het spel en kreeg een aantal kansen, maar het vizier van de voorhoede stond niet op scherp. Toch kwam de ploeg van trainer Reinald Broeren drie minuten voor het rustsignaal op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterflank van Yentil Meyssen bracht spits Ralf Kemper in stelling die de bal snoeihard voorbij doelman Job Schuurmans kopte: 1-0. Drie minuten later leek de gelijkmaker op het scorebord te komen wanneer Tijn v.d. Goor zijn inzet tegen de doelpaal zag belanden.

Met vier verse krachten probeerde trainer Niels van Casteren het duel te keren. De ploeg uit Uden had zeker het laatste half uur het meeste balbezit en kreeg mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Na ruim een uur spelen kroop UDI’19/CSU door het oog van de naald als een speler van vv Gemert zijn kopbal maar rakelings naast ziet gaan. Naar gelang de wedstrijd vorderde leek het er toch op dat de gelijkmaker uit zou blijven en dat de 1-0 voorsprong voor vv Gemert de eindstand zou worden. Maar het venijn zat hem in de staart. Een toegekende vrije trap door de goed leidende scheidsrechter Mitchel Krop uit Heerhugowaard werd door Stijn v.d. Broek perfect in het strafschopgebied geslingerd en door Dick Smits voorbij de in de tweede helft ingekomen doelman Romeo Okonkwo werd gewerkt: 1-1. De wedstrijd eindigde na een boeiend slotfase in 1-1 waarna strafschoppen de beslissing moest brengen wie de Peka Kroef Trofee voor een jaar in de prijzenkast mocht zetten. vv Gemert deed dat beter en won de strafschoppenserie met 4-2.

Niels van Casteren sprak na afloop van de wedstrijd: “Een matige eerste helft waarin de opbouw en het automatisme ontbrak; in de tweede helft was UDI’19/CSU zeker het laatste half uur dominant en scoorde de verdiende gelijkmaker. Als je dan verliest door strafschoppen, dan is dat zuur”.

Opstelling UDI’19/CSU: Job Schuurmans (45e min: Jarne Gordijn), Noud Kraan (45e min. Teun Bloem), Jari van Ginkel, Mick v.d. Voort (45e min.Stijn v.d. Broek), Dick Smits, Sem Curvers (75e min. Swen van Hout), Sam van Veldhoven, Juul Bongers (75e min. Mathijs Verstegen), Simon Cuppen, Tijn v.d. Goor (45e min. Raoul Oomen),Jan v.d. Haterd.