ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Terugblik 2e helft competitie seizoen 2000-2001

Afscheid van trainer Harry Blokhuis
Donderdag 31 mei a.s. zal Harry Blokhuis op informele wijze afscheid nemen als trainer van UDI'19/Beter Bed. Een en ander zal plaatsvinden in het clubhuis van de vereniging en uiteraard zijn alle leden, medewerkers, sponsoren en supporters van harte welkom op deze avond. Vanaf 20.00 uur is eenieder bijzonder welkom voor een gezellig bijeen zijn.

Het Goede Doel

Bij zo'n afscheid behoort natuurlijk een cadeau. Harry heeft echter uitdrukkelijk verzocht, mede omdat hij dit afscheid slechts als trainer ziet, het cadeau te laten vervangen door een bijdrage voor het goede doel. De opbrengst zal hij schenken aan de Franciscusschool in Veghel waar ook zijn dochter vele jaren werd begeleid. U kunt uw bijdrage geven in de bus in het clubhuis.

Beker
UDI uit beker na het nemen van de noodzakelijk strafschoppen

De Udenaren wisten zich woensdag (16/5) niet te plaatsen voor de volgende bekerronde voor de Amstel districtsbeker. In de 1/4 finale verloren de tricolores van 1e klasser DBS uiteindelijk door de noodzakelijke strafschoppenserie. UDI nam in de eerste helft door Peter v.d. Heuvel een 1-0 voorsprong. De gastheren wisten in de extra speelminuten in de eerste helft op gelijke hoogte te komen; 1-1. Aan UDI zijde waren deze avond de mooiste doelkansen niet besteed. Dit gebeurde ook in de 2e helft, volop mogelijkheden tot het nemen van een voorsprong, maar deze bleef uit. Een strafschoppenserie moest de uitslag brengen. Door DBS werden alle strafschoppen benut, daar Hans Seijkens voor UDI miste en de penaltystand 5-4 werd, is het bekeravontuur voor UDI ten einde. 

Zondag 20 mei 
UNA - UDI 0-0
UDI plaatst zich, door gelijkspel, voor landelijke Amstel Cup

Zondag jl. was de allerlaatste competitieronde van het seizoen 2000-2001 en bijna alle beslissingen moesten deze middag vallen in de Hoofdklasse B. Wie werd kampioen, wie speelt volgende jaar in de landelijke beker en wie degradeert? Volop spanning in vele voetbalkampen. Ook een middag dat velen voor de laatste keer voor hun club speelden - trainer zijn - en afscheid nemen. UDI was voor het slot van het seizoen op bezoek bij UNA in Zeelst, waar Udenaar Eus Marijnissen de scheidende trainer is. Voor hem en zijn ploeg was het ook een middag met gemengde gevoelens, zijn ploeg had minimaal een puntje nodig om zeker te zijn het komend seizoen weer hoofdklasse te spelen. Ook Harry Blokhuis wilde het enige prijsje wat dit jaar voor zijn ploeg mogelijk is veilig stellen; inschrijving voor de prestieuze landelijke Amstel Cup. De UDI-ploeg had veel invallers. Het loodzware programma van de laatste weken, zondag competitie en doordeweeks bekeren, tekende zich af door een blessuregolf. UDI had een gelegenheidsaanval en deze had weinig stootkracht om tot gevaarlijke acties te komen. De thuisclub ploetert ook al weken om enige punten bijeen te sprokkelen. Er deden zich voor beide doelen weinig gevaarlijke momenten voor en beide keepers konden hun doel gemakkelijk schoonhouden. Na 90 minuten voetbal bleek de beginstand ook eindstand te zijn en daar waren beiden tevreden mee.

Zondag 13 mei 
UDI - WSC 2-1 (1-1)

Scheidend trainer Harry Blokhuis sluit thuiswedstrijd met overwinning af
Jago Laros is in de laatste wedstrijden doeltreffend. Was hij deze week in Schijndel de gevierd man met zijn twee treffers, in deze wedstrijd haalde hij vlak voor tijd verwoestend uit en hield hiermee de punten in Uden. Trainer Harry Blokhuis kreeg de overwinning en WSC moest met lege handen huiswaarts. De wedstrijd zelf was allesbehalve goed. WSC, dat tegen degradatie vecht deed zijn best, maar kwam niet verder dan enkele gevaarlijke afstandsschoten. Jan Schalken, voorheen actief bij de gasten, gaf echter geen krimp. Aan UDI-zijde was de eerste de beste kans gelijk een doelpunt. Uit een vrije trap zette Hans Seijkens prima voor en Richard van den Boogaard zette snoeihard zijn hoofd ertegen. Tussen de handen van keeper Van Roessel plofte de bal tegen het net. De vreugde aan Udense zijde was van korte duur. Vijf minuten later had Jan Schalken geen antwoord op een kopbal van Brian Bouwhuis. In de tweede helft was er maar een ploeg die voetbalde, WSC, echter zij treuzelden te lang als zij in het strafschopgebied waren. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, tot Laros dacht: "Laat ik eens lekker uithalen." Met een vlammende volley, na een prachtige voorzet van de "man of the match" Hans Seijkens, schoot hij UDI naar de overwinning. 

Zondag 6 mei 
EHC/Norad - UDI 3-2 (1-1)
Weinig inspirerend UDI in Hoensbroek met 3-2 ten onder

Zondag jl. moest UDI’19/Beter Bed weer spelen tegen een degradatiekandidaat, nu tegen het Limburgse EHC/Norad. Doorgaans zijn dit vaak niet de beste optredens voor de Udenaren. Ook deze middag niet, futloos en weinig inspirerend liet UDI zich naar de nederlaag leidden. De door blessures en schorsingen geteisterde thuisclub had een mix in het veld gebracht van oud-gedienden en enkele jonge buitenlandse spelers. Zij maakten het speelveld erg klein, lieten UDI veelvuldig in balbezit. Zeldzaam kozen zij voor hun aanval en die enkele keren dat er werd aangevallen viel er een doelpunt. Halverwege de eerste helft namen zij geheel omverwacht voorsprong, snel werd deze voorsprong teniet gedaan. Toen zij in de 2e helft weer voorsprong namen, uit een vrije trap, bleven zij op de been met weg is weg en met velen verdedigend. De blessuretijd was waanzinnig, eerst maakte UDI eindelijk gelijk, maar verloor knullig toen de UDI doelman bij het uitverdedigen via de rug van hun spits de bal in eigen doel zag caramboleren. 

Zondag 29 april 
UDI - Vinkenslag 1-0 (0-0)
UDI schuift door naar de 4e plaats

In een matige wedstrijd won UDI'19/Beter Bed van het in degradatienood verkerende FC Vinkenslag. Na de goede wedstrijd een week eerder in de derby tegen Gemert, had UDI het moeilijk tegen het ultra-verdedigend ingestelde FC Vinkenslag. De Limburgers trokken een zwart-gele muur op voor hun uitstekende doelman Valenta. In de loop van het seizoen is gebleken dat UDI makkelijker speelt tegen voetballende ploegen, die ook achterin wat ruimte weggeven. Als het op fysieke kracht aankomt en het manoeuvreren in een druk strafschopgebied is de ploeg teveel afhankelijk van spits Peter van den Heuvel. Hij had het moeilijk tegen de twee potige Vinkenslag-verdedigers. Toch was hij die het enige doelpunt op zijn naam bracht, in de negentigste minuut wist hij het laatste tikje te geven. Door de laat verkregen drie punten schuift de ploeg van Harry Blokhuis door naar de vierde plaats, waardoor het seizoen qua stand op de ranglijst nog een redelijk stijlvol einde kan krijgen.

Zondag 22 april
Gemert - UDI 1-3 (0-1)
UDI speelde tactisch beresterk en wint met 3-1 in en bij Gemert

De derby tussen UDI’19/Beter en Gemert staat telkens garant voor veel publiek, een prima sfeertje en een spannend duel. Kortom, een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. Zo ook deze zondag op sportpark Molenbroek in Gemert, talrijk publiek, ‘n goed veld en prima voetbalweer. Alle ingrediënten voor een topwedstrijd en dat werd het voor UDI. De tricolores waren gedreven, speelden tactisch beresterk en zorgden voor drie mooie doelpunten. Na afloop wedstrijd was in het Gemert clubhuis erg lang gezellig en deelde vreugde en verdriet hand in hand. Maar na het zien van de opmerkelijke uitslagen had UDI goede zaken gedaan in deze wel rare competitie.
Fel startte UDI en de wedstrijd had direct een hoog tempo, de bal golfde op en neer. Na 6 minuten liet Fabrizio Marcucci het rood-wit-blauwe legioen al juichen. Hans Seijkens kwam via rechts sterk door en bediende Marcucci, die op zijn beurt doelman Arno Kersten kansloos liet; 0-1. Een opsteker voor de Udenaren en een forse tegenvaller voor de thuisclub. De gehele eerste helft speelde het spel zich grotendeels buiten de strafschopgebieden af en de doelmannen behoefden geen wonder- baarlijke reddingen te verrichten. Met deze 1-0 voorsprong ging beiden rusten en kon het plubliek zich opmaken voor een aan UDI-zijde boeiende tweede helft.
De UDI spitsen hadden er deze middag zin in en zij waren ongrijpbaar en doelgericht. Zo kwam Jorus van Lanen al na enkele minuten spelen voor het doel van Gemert, maar doelman Kersten (na afloop uitgeroepen als ‘man of the match’) grabbelde de bal van zijn voeten.Gemert had veel balbezit, veel geschuif met de bal van man tot man, maar de spitsen werden goed afgedekt. Aan de overzijde ontboezemde Marcucci ontzag in van de Gemert verdedigers en zij grepen enkele keren erg fel in, maar Marcucci had zich prima in bedwang en genoot van het enthousiasme van zijn publiek.Gemert jagend en UDI profiterend. Rond de 75e minuut greep doelman Jan Schalken in en speelde de bal direct ver naar Johan Vissers, die op zijn beurt weer Marcucci aanspeelde en nu wel de doelman passeerde met een lage schuiver. Even leek de wedstrijd gespeeld, maar toen vijf minuten later invaller Luuk Verkuijlen een afgeslagen bal oppikte en met een volley binnenschoot kwam er weer druk op de ketel. Vijf minuten hierna probeerde enkele Gemert verdedigers Marcucci de bal van zijn voeten te halen en nam invaller en razendsnelle Bert van Summeren de bal goed over en hij gaf de Gemert goalie weer het nakijken; 1-3. De wedstrijd was gespeeld, de thuisclub gaf zich gewonnen en in de resterende tijd zag Hans Seijkens zijn harde inzet rakelings voorlangs gaan. Niemand maalde hierom, UDI zegevierde en doorbrak de zegereeks van Gemert.

2e Paasdag 16 april
UDI - TOP 5-2 (2-1) 
UDI scoort vlotjes tegen TOP en bekert verder

UDI'19/Beter Bed was gastheer op 2e Paasdag voor streekgenoot TOP, een bekerwedstrijd uit de 6e ronde van de Amstel districtsbeker. Voor de UDI-ploeg waren er sportieve revanche gedachtes, daar zowel de thuis- als uitwedstrijd de drie punten bij de Ossenaren in de knip gingen. In deze wedstrijd scoorde UDI vlotjes, na 12 minuten was het Thijs van de Voort die de 1-0 aantekende. Gesteund door deze voorsprong legde de Udenaren aardige combinaties op de groene mat en de TOP-keeper Tom Dominikus verrichtte enkele fabelachtige reddingen. In plaats van een grotere voorsprong werd het plotsklaps gelijk door hun spits Rob van de Wijst, hij zag een aarzeling in de UDI-defensie en maakte hier goed gebruik van. Toch trok UDI de voorsprong meteen weer naar zich toe door een rake kopbal van Peter van den Heuvel. 
Na de thee stonden beide ploegen nauwelijks in het veld toen Peter van den Heuvel wederom scoorde. De barre weersomstandigheden uit de bekerhistorie van beide ploegen deed zich ook deze middag voor, na ruim een uur spelen viel er een fikse hagelbui uit de donkere wolken. In deze hagelbui wist Jorus van Lanen de stand op 4-1 te brengen. 'n Compliment aan de TOP mag gemaakt worden dat zij bleven voetballen en doelman Jan Schalken op de proef stelden. Echter toen Rob van de Wijst weer oog in oog met hem stond werd hij gepasseerd en de 4-2 mocht op het scorebord. Vlak voor het einde zag Hans Seijkens zijn enorme inzet beloond met een doelpunt, hiermee de 5-2 overwinning vaststellend én de volgende bekerronde. 

Zondag 8 april
UDI - Panningen 3-2 (0-1)
Het geluk lachte UDI toe in blessuretijd

Dat het geluk je niet altijd toelacht heeft de UDI-ploeg de laatste weken ondervonden, echter zondag tegen Panningen mocht iedereen met de drie winstpunten in de handen knijpen. UDI boog een 0-2 achterstand in de laatste 10 minuten om in een 3-2 overwinning. De Udenaren speelden een uur met een man meer, omdat Panningen-speler Joosten na twee gele kaarten de douche kon opzoeken. Ruim in blessuretijd van de eerste helft werd het via een counter 0-1. In de 70e minuut liep Panningen, vermeend buitenspel, door een fraaie kopbal van Koulengani op 2-0. Even nadien werd trainer Harry Blokhuis naar de tribune verwezen, naar aanleiding van zijn commentaar op de leiding. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd verdween een snoeiharde voorzet van Jordy van Boxtel tot ieders verbazing in het Limburgse doel. In de 90e minuut voorkwam UDI-doelman Jan Schalken met een formidabele redding een derde Panningen-treffer. Daarna gebeurde het onwaarschijnlijke en zat het venijn in de staart. Twee minuten in de blessuretijd draaide Marcel Seijkens weg van twee tegenstanders en schoot de bal vanaf twintig meter snoeihard in de kruising. Dik in blessuretijd kwam Marcucci zijn tegenspeler eindelijk voorbij en zijn voorzet belandde op de kruin van Peter van den Heuvel en knikte de 3-2 binnen. UDI lachte en Panningen droop af. 

Zondag 1 april 
Geldrop/VDD - UDI'19/Beter Bed 1-1 (0-0)
UDI stelt teleur in Geldrop en speelt gelijk

De mannen van Harry Blokhuis kwamen in Geldrop niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een teleurstellend resultaat, want de Udenaren hadden de wedstrijd halverwege de tweede helft volledig in de zak. Net als het defensief spelend Geldrop begon UDI uiterst voorzichtig aan de wedstrijd. Het schaakspel was voor de supporters niet bepaald boeiend om te zien. Na een half uur ging UDI wat meer initiatief nemen, maar tot meer dan een paar kleine kansjes leidde het allemaal niet. Ook na de rust had UDI het betere spel. Hoogstaand was het nog altijd niet. De beleving die de ploeg de afgelopen drie wedstrijden had getoond, was in Geldrop nergens te bespeuren. Opluchting was er dan ook toen Peter van den Heuvel in de 70e minuut de tricolores op voorsprong bracht. De overwinning leek met dit fraaie doelpunt zeker gesteld, maar de grensrechter zorgde voor een andere afloop. Hij lette op buitenspel en liet doorspelen toen de bal tijdens een aanval van Geldrop buiten de lijnen ging. De verbaasde UDI-spelers konden hun haperende verdediging niet meer op tijd op orde krijgen en de gelijkmaker was het gevolg. 

Dinsdag 27 maart
UDI - JVC Cuijk 1-1 (1-1) (4e ronde Amstel districtsbeker)
UDI wint na strafschoppen 4-1.

Zondag 25 maart 
UDI - JVC Cuijk 1-1 (1-1)
UDI pakt punt tegen koploper JVC

Koploper JVC Cuijk liep zondag in Uden averij op tegen UDI'19/Beter Bed. UDI hield de nummer 1 van de Hoofdklasse B op 1-1. Die stand was al na vijf minuten bereikt. Na drie minuten kwamen de gasten op voorsprong door een communicatiefout in de UDI-verdediging. Nog geen halve minuut later trok topscorer Peter van de Heuvel de stand weer recht. In het vervolg van de eerste helft was UDI de betere ploeg en had de voorsprong uit kunnen en moeten bouwen. Vooral Peter van de Heuvel miste enkele uitstekende mogelijkheden. Na rust bracht Harry Blokhuis Jimmy Gatete voor Jorus van Lanen. Dat leek goed uit te pakken. Een kwartier lang bestookte UDI het doel van JVC Cuijk. Toen moest Gatete geblesseerd het veld verlaten. JVC nam het heft in handen, maar er vielen geen doelpunten meer. Mede omdat de uitstekende invaller-doelman Arnold Posthuma een strafschop keerde van JVC-speler Van Haaren. De laatste moest in de laatste minuut nog met rood van het veld, nadat hij UDI-aanvoerder Richard van den Boogaard had gevloerd. Posthuma werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Zondag 18 maart 
Meerssen - UDI 2-0 (1-0)
Vrouwe Fortuna stond UDI succes in de weg

UDI’19/Beter Bed was te gast bij Meerssen en wilde graag, na het echec van vorige week, in positieve zin van zich doen spreken. De Zuid Limburgers staan op, naar eigen zeggen, een verrassende gedeelde 2e plaats in de competitiestand. De overwinning van de thuisclub verloochende echter het wedstrijdverloop. Na de snelle openingstreffer dicteerde UDI de wedstrijd. Maar het was zo’n duel waarbij UDI niet tot scoren kwam, ondanks een ruime cornerverhouding en kansen bij de vleet. En als de tricolores dan toch de bal langs de keeper kregen, was er altijd nog de paal die succes in de weg stond. Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. Toch kon Meerssen de voorsprong uitbreiden. Bij één der spaarzame aanvallende acties zag scheidsrechter Ramakers als enige een overtreding. De lichtvaardig gegeven strafschop werd koelbloedig benut. De rood-wit-blauwen wilden echter van geen opgeven weten en bleven het doel van de thuisclub bestormen, maar hun doelman bleef een sta in de weg en ook nu hielp de paal hem een handje mee. Hoewel hevig teleurgesteld over de nederlaag, overheerste na afloop het positieve gevoel over het vertoonde spel.

Zondag 11 maart
TOP - UDI 1-0 (1-0)
UDI verliest ontspoorde streekderby

Deze zondag een derby, rivaliteit en de thuisclub knokkend voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Dat we deze wedstrijd snel moeten doen vergeten lag deze middag minder aan de spelers als aan het arbitrale trio. Het voetbal speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld, ver van het doel en beide keepers hadden een rustig begin. De weinig inspirerende wedstrijd ging verder en de stadionklok wees 44 minuten aan, werkelijk was er door de scheids 37 minuten gespeeld, toen de wedstrijd geheel ontspoorde. De arbiter blies voor een penalty, hij constateerde dat Richard v.d. Boogaard zijn tegenspeler Van de Wijst onderuit had getrokken binnen de ‘16’. De ‘omstreden’ strafschop werd onverbiddelijk benut door Maikel van Orsouw; 1-0. Enthousiast en gniffelend liepen de Ossenaren richting middenstip. Achter alle ruggen van hen om viste doelman Jan Schalken de bal uit de touwen en wierp deze richting middenstip en onderweg de scheidsrechter passerend. Tot ieders verbazing, zowel UDI- als TOP-spelers èn publiek, trok hij de rode kaart voor de UDI-doelman daar hij vond dat deze richting hem was geworpen. De aangewakkerde boosheid bij de UDI-spelers deed de scheidsrechter besluiten de wedstrijd te onderbreken voor een afkoelingsperiode. Na een afkoelingsperiode, in de kleedkamer door beide teams, moest UDI de ongelijke strijd aanbinden met 9 tegen 11 en met een 1-0 achterstand. Toch was het UDI die de wedstrijd maakte en gaf een schitterend gespeelde tweede helft te zien, echter de gelijkmaker bleef uit en waren de druiven na afloop extra zuur. Verliezen en twee verwijderde spelers waren de balans van deze voetbalmiddag.

Zondag 4 maart 
UDI - OJC ROSMALEN 0-2
UDI ten onder tegen hekkensluiter

Na ’n vrij voetbalweekend; carnaval, wintersport of krokusvakantie, stond er zondag jl. voor de UDI-mannen een inhaalprogramma gepland. Deze middag kwam streekgenoot OJC uit Rosmalen op bezoek en de rood-wit-blauwen aasde op sportieve revanche voor de geleden nederlaag bij de gasten in de openingswedstrijd van het seizoen. Harry Blokhuis kon zijn keuze maken uit een volledig fitte selectie. In de wedstrijdbespreking had de trainer zijn mannen erop gewezen met welk doel de rode lantaarndrager naar Uden was afgereisd. We moeten zelf snel voor een doelpunt zorgen en een tegendoelpunt zien te voorkomen, immers OJC probeert met een snelle counter ’n doelpunt te forceren en gooit het daarna achterin potdicht. Deze gevreesde gedachte was al na 7 minuten bewaarheid. UDI had in de eerste helft een ruim veldoverwicht, creëerde echter te weinig kansen en de spaarzame kansen werden niet koelbloedig benut. Direct in de tweede helft liep de score op naar 2-0 voor de gasten, de tricolores speelden meer tegen zichzelf als tegen haar tegenstander in deze 2e helft en liepen tegen een teleurstellende nederlaag op.

UDI -PINEUT en VERTINDE KNOERIS
UDI CaRnAvAl 2001 “Lao mar komme!”
Zaterdagavond (24/2) op het gezellige UDI-bal zijn vier vrijwilligers gehuldigd voor hun grote inzet voor onze vereniging. De UDI-Pineut werd uitgereikt aan Martien van Dijk, Harald van de Nieuwenhof en Jan van de Burgt. De Vertinde Knoeris was voor Wim van der Graaf. Heren allen nogmaals proficiat met deze carnavaleske onderscheiding.

Zondag 18 februari
UDI - IVS 0-0 (0-0)
UDI'19 thuis niet voorbij IVS

UDI - IVS


UDEN - UDI'19/Beter Bed kwam zondag thuis tegen IVS teleurstellend niet verder dan 0-0. UDI werkte hard maar speelde niet goed. Vanaf het begin had de ploeg van Harrie Blokhuis een overwicht, maar het wist in de eerste helft nauwelijks de verdediging van IVS in verlegenheid te brengen. In de beginfase speelde UDI goed tot aan de zestienmeter. Steeds ontbrak het aan de goede eindpass. Naarmate de eerste helft vorderde werd er teveel breed gespeeld in plaats van de spitsen diep aan te spelen. Na de thee deed UDI dat beter. Zonder echt goede kansen af te dwingen. De spaarzame momenten dat IVS zich uit de greep van UDI ontworstelde, waren de gasten af en toe levensgevaarlijk. UDI-doelman Jan Schalken bleek echter een onneembare vesting en werd vlak voor tijd terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd. In de slotfase drong UDI fel aan. Dat leverde acht minuten voor tijd de beste kans van de wedstrijd op, maar Peter van de Heuvel schoot na een prima voorzet van Jorus van Lanen van dichtbij naast. IVS had veel overtredingen nodig om UDI van het lijf te houden. De uitstekende scheidsrechter trok vijfmaal geel voor de gasten. Bij UDI ontving Marcel Seykens een gele prent.

UDI - IVS

Zondag 11 februari
UDI wint ondanks twee niet toegekende penalty's

UDEN - Dankzij een 0-1 winst op het als tweede geklasseerde Schijndel behoudt UDI'19/Beter Bed aansluiting met de top van de ranglijst. In een wedstrijd, die fysiek hard was en bol stond van de opstootjes, pakten de Udenaren de counterploeg tactisch goed aan. De Schijndelnaren kregen van UDI weinig ruimte. In de 30e minuut scoorde Peter van de Heuvel het enige doelpunt van de wedstrijd. In de tweede helft, waarin de irritaties over en weer niet van de lucht waren, werd Marcucci tot twee keer toe neergelegd binnen de zestien meter. De scheidsrechter kende in beide gevallen echter geen penalty's toe. De Schijndelnaren kregen in de tweede helft geen enkele kans. De manier waarop zij hun frustratie daarover uitten, had volgens elftalleider Theo Daanen best twee rode kaarten op mogen leveren

UDI'19/Beter Bed - Blauw Geel'38 3-0
In leuke oefenwedstrijd brengt UDI het klasseverschil tot uiting

UDI oefende tegen Blauw Geel uit Veghel, een derby en een terugzien van twee oud UDI-naren, Remco Snoep en Maarten Willems. Snoep stond tegenover zijn oud ploeggenoten. Willems was als toeschouwer aanwezig daar hij een kleine terugval heeft in zijn hersteltraining na een zware knieoperatie. Op het redelijk bespeelbaar veld, door het laagje smeltende sneeuw wel enigszins glad, maakte beide ploegen het voor elkaar mogelijk lekker te kunnen voetballen. UDI liet de 1ste helft zien conditioneel verder te zijn als haar tegenstander en drukte het klasseverschil uit met doelpunten van Jorus van Lanen, Peter van den Heuvel en Fabrizio Marcucci. De 2e helft bracht trainer John Meijs enkele wijzigingen aan in zijn team en met name in hun defensie werd beter en effectiever ingegrepen als voor de theepauze. Wel waren er scoringsmogelijkheden voor de UDI-spitsen, echter deze waren niet aan hen besteed, erg slordig werd hiermee omgesprongen. De spaarzame kansen aan Blauw Geel zijde, Remco Snoep en Gert Jan Korsten, waren telkens een gemakkelijke prooi voor de weer in het UDI doel staande Jan Schalken. Hij is weer terug na lang blessureleed en liet zien speelklaar te zijn. Harry Blokhuis vond het 'n prima oefenpot. "De wedstrijd had een vriendelijk karakter en de veldomstandigheden waren redelijk. Jammer vind ik dat mijn aanvallers in de 2e helft erg slordig omsprongen met de gecreëerde kansen, hetgeen ze wel goed deden in de 1ste helft. Mocht volgende week de competitie worden hervat dan moeten we er staan en daarom zijn vriendschappelijke wedstrijden belangrijk en nuttig."

UDI

UDI

UDI'19/Beter Bed - Marvilde 0-0 
UDI overheerst, maar komt niet tot scoren in oefenpot tegen Marvilde

Na een geslaagde trainingsweek in het warme Tunesië was het voor de spelers en begeleiding van UDI'19/Beter Bed weer even wennen. Een hard bevroren veld en een temperatuur van rond het vriespunt, waren de de omstandigheden waaronder zij aan de oefenwedstrijd tegen 2e klasser Marvilde uit Veldhoven begonnen.
Het verhaal over de wedstrijd is simpel. UDI overklaste haar tegenstander vrijwel de volle 90 minuten. Zelden kwamen de voorwaartsen van trainer Goeran v.d. Heuvel ook maar in de buurt van Arnold Posthuma. Aan de andere kant van het veld stond de boomlange Marvilde-doelman wel steeds in de belangstelling van de UDI-spitsen.
Ondanks het feit dat UDI met sterk combinatiespel haar tegenstander volledig de wil oplegde wist het na de wedstrijd dus precies waar het nog aan schort in de scherpte voor de goal.
Het spel over de vleugels stemde Harry Blokhuis wel tevreden. Vooral over de rechterkant kwamen Fabrizio Marcucci en Hans Seijkens vaak gevaarlijk door, maar ook die inspanningen leverden geen treffers op.

US Monastir (Tunesië) - UDI'19/Beter Bed 2-0
Pittig oefenduel UDI tegen Monastir was goede afsluiting van trainingsweek

UDI trad dinsdagmiddag (9 januari) met een ietwat gehavende selectie aan tegen US Monastir, de huisdige nummer drie van de Tunesische eredivisie. De gastheren hadden afgelopen weekeinde verloren en wilde deze middag persé niet verliezen. Zij waren dan ook praktisch volledig, alleen hun spts was afwezig hij was met het het Tunesische elftal in trainingskamp. De tricolores moesten het deze middag doen zonder hun trouwe supportersschare. Voor de mannen van Harry Blokhuis was het even wennen en bekijken hoe het spelletje van hun tegenstander was. Aardige voetballers, getruct met het balletje en snel positiespel. Wel opvallend dat hun voetbal tot aan het strafschopgebied erg goed verzorgd was, maar daar binnen erg slordig omsprongen met hun kansen. De eerste twintig minuten hield UDI haar doel schoon, ving haar tegenstander goed op en zorgde zomogelijk voor tegenaanvallen. Zo moest de UDI-keeper Arnold Posthuma enkele keren ingrijpen, echter ook zijn collega aan de overzijde moest naar de hoek voor een verraderlijk genomen vrije trap van William van der Steen. Erg snel waren zij in het nemen van vrije trappen, zo ook in de 20e minuut, hun snelle linkerverdediger nam snel de vrije trap en hun enige Braziliaan Joghino lepelde de bal over eenieder in het doel; 1-0. Tien minuten later was het dezelfde Jorhino die een lange solo bekroond met een doelpunt. Na een verfrissing van bronwater, in plaats van thee, wisselde liefst vijf spelers bij de gasten. Dit laatste deed de ploeg geen goed, hun raffinement was gedeeltelijk verdwenen en de rood-wit-blauwen zette haar tegenstander stevig vast. Zelfs nam UDI even de aanval over en er kwamen zowaar enkele prima scoringskansen. Dit vonden zij echter niet leuk, over en weer werd er in de achterste lijn stevig ingegrepen en hierdoor ontstond er wat irritatie in het veld. De laatste 10 minuten waren voor de gastheren, de UDI-mannen hadden veel gegeven en voor enkelen was het moeilijk om dat beetje extra nog te brengen. Echter de uitslag bleef 2-0 en hiermee sloot UDI een prima trainingsweek af.

UDI'19/Beter Bed - Nulandia 3-2
UDI reserves helpen UDI 1 verder in strijd om Amstel districtsbeker

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat het vaandelteam van UDI afgelopen zondag nog in Tunesië bivakkeerde ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De reserves, aangevuld met Jorus van Lanen, Jordy van Boxtel en Jimmy Gatete, speelden in plaats van het eerste de bekerwedstrijd tegen 4e klasser Nulandia en wonnen in een spectaculair duel verdiend met 3-2. 
Vanaf het begin nam UDI het heft in handen en had de gehele wedstrijd een veldoverwicht. Nulandia verdedigde gegroepeerd en trachtte met lange halen de aanvallers aan het werk te zetten. In de 13e minuut scoorde UDI de 1-0; Jorus van Lanen ging op rechts door, gaf de bal voor op Edwin Gevers, die zijn schot zag gestopt door de keeper, waarna Ramon Groenendijk attent reageerde en scoorde. In het verloop van de eerste helft kwam UDI nog enkele keren gevaarlijk voor het doel. Vlak voor rust slaagde Nulandia erin, na een leuke combinatie, kwam aanvoeder Jeroen Langens op links vrij en tegen zijn lage schuiver had doelman Bram Rijkers geen verweer: 1-1.
In het eerste kwartier in de 2e helft verzuimde UDI enkele dotten van kansen te verzilveren. Het duurde tot aan de 76e minuut totdat Jimmy Gatete goed afrondde na voortreffelijk voorbereidend werk van Jorus van Lanen.Jammer dat in de 86e minuut de enige smet in de wedstrijd bestraft moest worden met een veldverwijdering van Nulandia. In ondertal zette Nulandia toch nog aan voor een slotoffensief dat, terwijl de klok reeds 90 minuten aangaf, werd beloond met de gelijkmaker. Opnieuw was het Jeroen Langens die vanaf links diagonaal in de uiterste hoek binnenschoot.
Ramon Groenendijk voorkwam de strafschoppenserie; in de aanval die volgde op de aftrap werd hij de matchwinnaar door de bal uit een voorzet van Jorus van Lanen hard en kansloos langs de keeper van Nulandia binnen te schieten. De resterende tijd kwam de overwinning niet meer in gevaar en plaatste UDI zich voor de volgende ronde. Chapaeu UDI 2.

PERSBERICHT
Eus Marijnissen nieuwe trainer UDI’19/Beter Bed

De 45-jarige Udenaar Eus Marijnissen is met ingang van het volgend seizoen de opvolger van Harry Blokhuis bij UDI’19/Beter Bed. Voor vele Udense voetballiefhebbers is Eus een goed bekende. Hij heeft in zijn jongensjaren de UDI-kleuren verdedigd voordat hij de overstap maakte naar het betaalde voetbal. Hij kwam uit voor de BVO’s NEC, Roda JC en Vitesse alwaar hij zijn actieve voetballoopbaan afsloot.
Bij Vitesse is hij begonnen met zijn trainerscarrière en heeft daar de A-jeugd (16-18 jaar) onder zijn hoede gehad. Vervolgens was hij hoofdtrainer bij Volkel, Blauw Geel ’38, ODC en is nu trainer bij UNA. Eus Marijnissen is in het dagelijkse leven kantoormanager van Guijt Verzekeringen in Uden.
De Technische Commissie en het Bestuur zijn ingenomen met de keuze van de nieuwe trainer Eus Marijnissen. Zij hopen dat Eus de estafettestok van Harry op een adequate en succesvolle wijze overneemt. 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.