Terneuzen - UDI19 (0-2)

UDI’19/Beter Bed wint verdiend met 2-0 in Terneuzen
Na een onderbreking van enkele weken, afgelastingen en carnaval, stond voor afgelopen zondag de uitwedstrijd gepland tegen het plaatselijke Terneuzen. UDI liet van meet af aan zien met welke bedoelingen zij de verre reis naar de provincie Zeeland hadden gemaakt. Jammer dat de strakke wind goed combinatievoetbal onmogelijk maakte. UDI kwam in de eerste helft door doelpunten van Marcucci en Boon op een 2-0 voorsprong. Na de thee verzuimde UDI verdere afstand te nemen en bleef de thuisclub geloven in een ommekeer. Maar de UDI-verdediging gaf niets weg en de ploeg kon, na het vernemen van de einduitslagen, prettig huiswaarts keren.

UDI heeft in Terneuzen precies dat gedaan wat ze moest doen. Op een goed bespeelbaar veld was het door de strakke wind toch moeilijk om goed combinatievoetbal te spelen. Toch gelukte het in de eerste helft vooral UDI goed om de bal in de ploeg te houden en combinerend het vijandelijke doel op te zoeken. Dit resulteerde in de eerste kleine kansen voor de tricolores uit afstandschoten die echter door doelman de Koeyer goeden werden verwerkt. Toch was het UDI’19 die in de 15e minuut verdiend op voorsprong kwam toen Fabrizio Marcucci uit een corner direct raak kopte. Hierna hadden Jordy Suppers en Rob van der Wijst de mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen, maar hun inzetten waren te onnauwkeurig. Dit was echter uitstel van executie want in de 34e minuut was het Jurgen Boon die de 0-2 binnenkopte. Terneuzen kon hier in de eerste helft slechts een gevaarlijk moment tegenover stellen toen Marcel Seijkens op de rand van het strafschopgebied Mike But torpedeerde. Heel Terneuzen schreeuwde om een penalty maar scheidsrechter Tempelaar legde de bal buiten de zestien. De hierop volgende vrije trap verdween naast het doel.

Vele doelkansen, geen doelpunten

De tweede helft waarin UDI nu met de wind tegen speelde gaf aanvankelijk hetzelfde wedstrijdbeeld met een goed spelende UDI ploeg die de touwtjes vooral defensief goed in handen had. Doordat echter zowel Rob van der Wijst als Fabrizio Marcucci weigerden te scoren uit toch wel heel riante posities bleef Terneuzen in de wedstrijd. Om toch nog enige aanspraak te maken op een positief resultaat ging Terneuzen het laatste kwartier alle risico’s aan om te kunnen scoren, ondersteund door de gevaarlijke wind kwam met toch nog tot een aantal kansen die echter door de attent keepende Jurgen van Wanrooy keurig werden verwerkt. Invaller Peter van den Heuvel, weer terug na lang blessureleed, kreeg vijf minuten voor tijd nog een goede kans, maar ook hij kon alleen voor De Koeyer niet scoren.

Al met al een positief resultaat, neergezet door een ploeg die beseft dat in deze fase van de strijd inzet en beleving een heel sterk wapen zijn. Ongemerkt is de ploeg weer op een Amstel Cup plaats beland waardoor het vertrouwen groeit en indien men zich bewust is van de mogelijkheden dan kan er nog een mooi slot van de competitie in het vat zitten.