TOP - UDI19 (2-6)

Jorus van Lanen: "UDI zet opmars in"

UDI overtuigt en behaalt schitterende overwinning bij TOP
In een kil, koud en nat stadion speelde UDI een hartverwarmende wedstrijd tegen TOP Oss. Een wedstrijd waarin beide teams erop uit waren de volle winst te pakken om een vaste plek te bemachtigen in het linker rijtje van de competitie in de hoofdklasse B. Vorige week behaalde UDI al een goed resultaat bij koploper Meersen; nu was TOP Oss aan de beurt om aan UDI punten te laten.

Gezien de lijn die trainer en spelers de laatse weken in positieve zin ingezet hadden, waarbij inzet en hard werken belangrijke uitgangspunten waren, kon het niet anders of TOP zou een zware dobber krijgen aan onze tricolores. Na anderhalf uur voetbal keken de mannen van TOP aan tegen een grote nederlaag waarop niets af te dingen viel. Een klinkende overwinning van 6 tegen 2 staat en de Ossenaren mogen zelfs bij deze uitslag niet klagen want een 8 of 9-1 behoorde zeker tot de mogelijkheden.

In de eerste tien minuten waren onze mannen niet scherp genoeg. TOP Oss strafte dat af door al in de vijfde minuut te scoren. Een foutieve terugspeelbal richting middenveld werd door Maikel van Orsouw van Top opgepakt. Hij bedacht zich niet, schoot op goal en we keken tegen een 1-0 achterstand aan. Tot op dat moment werd er niet goed gevoetbald, waren de mannen zoals gezegd niet scherp genoeg en we liepen achter de feiten aan. De achterstand was voor UDI aanleiding om in figuurlijke zin de mouwen op te stropen. De mannen gingen vanaf dat moment niet meer achteruit voetballen, maar trokken het initiatief volledig naar zich toe, wat resulteerde in een aanvalsgolf op het doel van de tegenstander. In de 13e minuut kon Jeffrey van Lokven net buiten het strafschopgebied nog aan de noodrem trekken. Het baatte echter niet. Marcel Seykens benutte deze mogelijkheid en schoot de vrije trap op een afstand van 20 m over de muur in de linker bovenhoek. De gelijke stand was bereikt. Vanaf dat moment kon TOP geen potten meer breken. In de 26e minuut was het Fabrizio Marcucci die uit een van de vele voorzetten van Hans Seykens inkopte; 2-1.

Vandaag de onbetwiste aanvalsleider van UDI die zijn tegenstander keer op keer te snel af was. Fabrizio zou in Uden dan ook zeker tot ‘man of the match’ uitgeroepen zijn. Het lijkt wel of hij steeds jonger in plaats van ouder wordt. Al zijn  tegenspelers zijn jonger, lijken sneller en behendiger, maar Fabrizio troeft ze af, zet ze op het verkeerde been en geeft voortreffelijke voorzetten. Zoals hij de laatste weken speelt - technisch begaafd, veel inzet en een uitstekende mentaliteit - is deze vierendertigjarige een voorbeeld voor alle UDI-voetballers. In de 43e minuut werd Rob van der Wijst in het strafschopgebied ten val gebracht, nadat hij enkele spelers van TOP op het verkeerde been had gezet. Terecht wees de scheidsrechter naar de stip en voor Jurgen Boon was het een peulenschilletje om vanaf 11 meter de bal laag over de grond in de hoek te schieten. UDI mocht thee gaan drinken met een comfortabele 3-1 voorsprong.

In de tweede helft mocht Mertin van Katwijk de plaats van Thijs van der Voort innemen. Tim Stewart en Johan Vissers werden in de loop van de tweede helft vervangen door Jordy Suppers en Rob van der Wijst. Het baatte echter TOP niet. Onze mannen bleven de aanval zoeken en dat resulteerde in de 64e minuut in een doelpunt van Fabrizio. Vanuit een voorzet schoot hij met een prachtige omhaal à la van Basten in het doel. Rob van der Wijst rondde in de 71e minuut een voorzet van Suppers af en in de laatste minuut van de wedstrijd werd Johan Vissers in het strafschopgebied ten val gebracht. De scheidsrechter kon niet anders dan wederom de bal op de stip te leggen en voor de tweede maal mocht Jurgen Boon zijn specialiteit laten zien door het nemen van een strafschop. Hij bepaalde de einstand op 6-2, want vlak voor de strafschop gaven we de mannen uit Oss nog gelegenheid om middels een kopbal van Maikel van Orsouw enigszins de schade binnen de perken te houden.

Tevreden gevoel

Na afloop gaf onze trainer, Eus Marijnissen aan zeer tevreden te zijn. ”Scherpte en vorm komen terug. Dit resultaat zat er aan te komen en geeft vertrouwen voor de rest van dit seizoen. Bij vlagen heb ik goed voetbal gezien en we slagen er nu in de kansen die we krijgen te verzilveren.” Ook assistent-trainer Jean Paul Willemse sprak tevredenheid uit. “Wisten we voor de winterstop kansen te creëren, maar niet te scoren, waardoor we tegen onszelf liepen te voetballen. Nu krijgen we kansen en deze om te zetten in doelpunten.” De doelpuntenmachine van UDI haperde de eerste helft van het seizoen lichtelijk, maar gezien het behaalde resultaat van vandaag komt deze machine inmiddels op stoom. Dat belooft de komende weken op Parkzicht veel spektakel. Aanstaande zondag is thuis TEC uit Tiel onze tegenstander en de week erop zal Deurne in Uden eraan moeten geloven.