UDI19 - JVC (1-2)

UDI in extra tijd naar nederlaag tegen JVC
Wat ’n begin en einde van zowel de eerste als tweede helft. Het talrijke publiek had amper plaats genomen of het scorebord gaf al 0-1 aan. JVC kwam via de rechterflank opzetten, M.Seijkens werd gepasseerd en de voorzet werd op maat gebracht bij Ferdi Akankan die bij de eerste paal de bal in het doel lepelde. Binnen de minuut, dat was even slikken voor eenieder die een rood-wit-blauw hart heeft.

UDI herpakte zich goed en ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Kansen werden gecreëerd en strijd werd er door beide ploegen geleverd. Een derby waar van alles in gebeurde en de scheidsrechter af en toe warrig was, maar de spelers hem ook een moeilijke middag bezorgde. UDI was gebrand op een overwinning na de matige seizoenstart. Via de flanken werd de bal goed opgebracht met vloeiende combinaties en de spitsen v.d.Heuvel, Marcucci en v.Lanen kregen kansen, jammer genoeg waren deze niet aan hen besteed. Ook aan de overzijde waren er kansjes en af en toe was het boordevol in beide strafschopgebieden. Lange tijd leek het erop dat de bal via de clutch goed moest vallen om hieruit te scoren. Na een half uur voetbal dreigde de wedstrijd te ontsporen, scheidsrechter Franssen gaf de gasten een penalty maar herriep zijn beslissing op advies van zijn assistent die geconstateerd had dat de bal voordien over de zijlijn was gegaan. Commotie alom en de strijd werd vinniger. Ruim in blessuretijd, op aangeven van Marcel Seijkens, maakte Fabrizio Marcucci met een kopbal gelijk. Maar voor de thee had UDI nog twee uitstekende kansen om voorsprong te nemen, telkens werden deze teniet gedaan door hun keeper.

Ploegen gedisciplineerd

Velen verwachtten ’n felle strijd in de tweede helft vanwege de perikelen in de eerste helft. Maar de twee kemphanen om de titel van vorig seizoen lieten zich van hun sportieve kant zien. UDI bleef ook in de tweede helft de aanval zoeken en via de vleugels de weg naar het doel te vinden. Meedogenloos waren af en toe de harde ingrepen in de achterste lijn bij JVC, niet dat UDI zachtzinnig is in deze linie. Kansen kwamen er voldoende maar de doelpuntenmachine bij UDI haperde opnieuw. Zeker toen hun keeper enigszins geblesseerd in het doel stond en niet klemvast was. Maar zowel van v.d. Heuvel als v. Lanen talmde  te lang en telkens kon worden ingegrepen. Nadien kwam v.d. Camp hem vervangen en hij had ’n engeltje bij zich. Tot tweemaal toe werd de paal getrotseerd en hijzelf had enkele magnifieke reddingen in huis onder andere met één vuist weerde hij een geweldige pegel van Marcucci uit zijn doel. De trainers probeerden met wissels naar ander varianten te zoeken maar de wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. De uiteindelijke beslissing viel in blessuretijd. Was het eerst Joost Janssen die ’n bal van de doellijn haalde, nadien maakte Fatah Hadouir alsnog de winnende treffer en stond UDI wederom met lege handen.