Meisjes MD1 Bekerwinnaar

Op Koninginnedag moest het MD1-team van UDI'19/Beter Bed aantreden in de finale om de regiobeker. Op het sportpark van Herpinia speelden zij onder een stralende zon een zeer spannende wedstrijd tegen VCO MD1. De ploeg die een week eerder in een rechtstreeks duel nog te sterk bleek en daarmee in de competitie de titel voor zich opeiste.

In het begin van de wedstrijd was VCO de betere ploeg en zij kwamen dan ook vrij snel op een 1-0 voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde werden de combinaties echter steeds beter en uit een van de aanvallen was het Karen Smits die met een hard schot de keepster het nakijken gaf. Na deze
1-1 bleef UDI drukken maar diverse kansen voor zowel Ambra Marcucci als Karen werden helaas niet benut. Na de rust werd het spel iets minder. De wind stond vervelend en voor beide teams bleek het warme weer en de felle strijd de conditionele tol te eisen. Mede door het goede keeperswerk van Marinka Wintjes, die de in eerste helft geblesseerd geraakte Jennifer te Kamp verving, bleef het aantal kansen voor VCO echter beperkt. Ook nu kwam UDI enkele malen goed voor het doel van de tegenpartij en uit een bijzonder onoverzichtelijke situatie wist Karen Smits wederom haar schoen goed tegen de bal te zetten zodat de Udense meiden op een 2-1 voorsprong kwamen. Na het laatste fluitsignaal brak direct een luid gejuich los en vielen de meisjes elkaar uitgeput in de armen. Al met al een verdiende overwinning. Door dit resultaat mag de ploeg op zaterdag 5 juni bij Brevendia in Stramproy samen met de vijf andere winnaars van de regiobeker in toernooivorm gaan uitmaken wie de districtsbeker gaat winnen. Wanneer de ploeg op dezelfde wijze strijdt als in de wedstrijd tegen VCO zou men daar ook wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Speelsters en begeleiding in ieder geval gefeliciteerd met dit eerste succes en veel geluk gewenst op 5 juni.