Groene Ster - UDI19 (1-0)

UDI in Limburg onderuit
De start van de voetbalcompetitie voor UDI'19/Beter Bed vond zondagmiddag plaats bij het net naar de hoofdklasse gepromoveerde Groene Ster uit Heerlerleide. Voor ongeveer 500 toeschouwers speelde Udi 19/Beter Bed op het sportpark Pronsenbroek een matige wedstrijd. Met veel inzet en energie bestreedt ‘Groene Ster’ onze mannen. Veel kansen werden niet benut waardoor UDI met een nederlaag op zak naar Uden terug kon keren.

Direct na het eerste fluitsignaal ontstond een misverstand in de UDI- verdediging, waarbij de keeper al meteen resoluut moest optreden. Na een kwartier kwam UDI’19 beter in de wedstrijd wat onder meer resulteerde in diverse corners die jammer genoeg geen resultaten opleverden.

Diverse afstandsschoten van John Mutsaers en Hans Seijkens mochten ook niet tot succes leidden. In de 40e minuut zette ‘Groene Ster’ een 1-2 combinatie op die het doel van UDI’19 op haar na passeerde. Kort daarna komt de tegenstander in een vrije scoringspositie en schiet rakelings over. Op slag van rust komt Stef Bergmans van Groene Ster vrij in de 16 meter. Zijn schot wordt op een voortreffelijke manier gestopt door onze keeper Paul Bardoel.

Na rust komt UDI sterk opzetten. Een afstandsschot van Hans Seijkens spatte op de lat uiteen. In de 47e minuut is het wederom Paul Bardoel die een schot van de tegenstander moet keren. In de loop van de wedstrijd leek het tot een doelpunt voor Udi te komen via schoten van Peter van de Heuvel en John Mutsaers. Echter uitstekend keeperswerk van Patrick Ruiters voorkwam dat..

In de 60e minuut werd via een ingooi van Groene Ster en door slecht verdedigend werk van UDI’19 de bal gegeven aan Leon Koolen, die vanaf 20 meter kon uithalen en Paul Bardoel kansloos liet, waardoor ‘Groene Ster’ op voorsprong kwam.  In het laatste deel van de wedstrijd zette UDI nog alles op alles om minstens met een gelijk spel het Limburgse heuvelland te verlaten. Het baatte echter niet ondanks de kansen die Joost Jansen, Randy Hofmeier en Peter van de Heuvel voor hun voeten geworpen kregen.