Meerssen - UDI19 (1-1)

Ondanks gelijkspel houdt UDI aansluiting
UDI’19 was hard op weg naar de koploper in de hoofdklasse B ‘Baronie’. Twee klinkende overwinningen achter elkaar met in totaal 10 gescoorde doelpunten bood perspectief voor de wedstrijd tegen Meerssen. Meerssen is echter van een ander kaliber. We mogen tevreden zijn dat we in het stormachtige weer op een moeilijk bespeelbaar veld waar beide teams veel last van hadden met een gelijk spel huiswaarts konden keren.

Zoals we de laatste weken gewend waren begon UDI zeer sterk. Dat resulteerde in de eerste minuten al voor een grote kans voor Erik de Groot die op aangeven van Randy Hofmeijer in open scoringspositie kwam voor het doel van Meerssen. Afleggen naar Hans Seijkens zou het logische vervolg zijn geweest, maar Erik koos voor een andere oplossing. De doelman redde met een voortreffelijke actie zodat Meerssen verschoond bleef van een achterstand.Na ongeveer een kwartier trok Meerssen het initiatief naar zich toe waardoor een gelijkwaardige wedstrijd ontstond met aan beide zijden wat kansjes.

In drieëntwintigste minuut veroorzaakte William van der Steen een penalty. In het strafschopgebied haalde volgens de scheidsrechter William een doorgebroken speler onderuit. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Volgens William van der Steen ging hij echter alleen het duel aan, maar de speler van Meerssen liet zich theatraal vallen waar de scheidsrechter intuinde. Meerssen profiteerde en zorgde voor een 1-0 voorsprong. Zowel William van der Steen, door de actie, als wel Jan Schalken, door het wegtrappen van de bal van de stip, leverde voor UDI dat ook nog eens twee gele kaarten op.Door redelijk verzorgd veldspel kreeg UDI daarna nog enkele goede kansen, maar was tot de vijfendertigste minuut niet in staat deze te verzilveren. In de vijfendertigste minuut verraste Peter van den Heuvel de doelman en de achterhoede van Meerssen door het snel nemen van een vrije trap. Terwijl de doelman nog bezig was zijn achterhoede te organiseren, plaatste Peter van den Heuvel de bal achter de keeper. De stand werd daarbij gelijk getrokken en beide ploegen konden met het gelijke spel naar de thee.

Oude kwaal

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Peter van den Heuvel kreeg een uitstekende mogelijkheid om UDI op voorsprong te zetten. Helaas voor hem zag hij niet dat Hans Seijkens was meegelopen en helemaal vrij voor de goal stond. Hij schoot zelf in de handen van de doelman. UDI beheerste het spel en kreeg nog een aantal goede kansen. De enige mogelijkheid voor Meerssen ontstond in de 62ste minuut waarbij Meerssen een indirecte vrije trap in het strafschopgebied kreeg omdat Jan Schalken een terugspeelbal in zijn handen nam. Meerssen benutte gelukkig deze mogelijkheid niet. Een kwartier voor tijd viel Marcel Seijkens, ondanks waarschuwingen van de trainer voorafgaand aan de wedstrijd, weer eens in zijn vertrouwde valkuil. Na een overtreding kreeg hij terecht een gele kaart. Hij was het daar niet met de scheidsrechter mee eens en vond het nodig daar opmerkingen over te maken. De scheidsrechter gaf hem daarom zijn tweede gele kaart en Marcel kon voortijdig het kleedlokaal opzoeken. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Peter van den Heuvel nog een uitstekende mogelijkheid maar zijn ‘zacht rollertje’ ging jammer genoeg naast.