Panningen - UDI19 (1-2)

Honderdste overwinning in de hoofdklasse
Afgelopen zondag schreef UDI de honderdste overwinning in de hoofdklasse op haar conto. Een overwinning die UDI toekwam. Met veel overgave, inzet en gedrevenheid bevochten onze mannen de spelers uit Panningen wat resulteerde in een 2-1 winst. Was het in de eerste helft nog een gelijkopgaande wedstrijd; de tricolores domineerden de tweede helft.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd creëerde Panningen een eigenlijk niet te missen kans. Tiahuttu slalomde dwars door onze verdediging, kwam in open vizier met onze keeper en had de bal voor het inleggen. Doch Paul Bardoel griste de bal van zijn voeten. UDI was gewaarschuwd maar kon in de beginfase zich nauwelijks losmaken. Er werd niet kort genoeg op de man verdedigd, het middenveld werd enigszins omspeeld en er werd teveel terugverdedigd, waardoor Panningen steeds aan de rechterkant veel snelheid kon maken en gevaarlijk kon opkomen met hun snelle buitenspeler.Toch ontstonden in de eerste helft ook kansen voor UDI. Hans Seijkens schoot in de twintigste minuut rakelings over. Vlak daarna kreeg Hans nog een kans op aangeven van Randy Hofmeijer. John Mutsaers kreeg op aangeven van Randy een open kans voor doel. aanraken was voldoende om de bal de doellijn te laten passeren. Vanuit een stilstaande situatie slaagde UDI erin om via Richard van den Boogaard met een kopbal te laten scoren. De vreugde was echter van korte duur. Direct na de aftrap was het wederom Tiahuttu die net als in de eerste minuut vrij kon doorlopen. Hij kwam weer oog in oog met Paul Bardoel, maar faalde nu niet en bracht de gelijke stand weer op het scorebord.

Goed voetbal

In de tweede helft zagen we UDI met goed voetbal de dienst uitmaken. UDI creëerde een handvol kansen maar kon slechts éénmaal de doellijn passeren. Het was Hans Seijkens die in de tiende minuut op aangeven van Jordy Suppers de keeper verraste met een diagonaal schot. Hij bracht de stand op 2-1. John Mutsaers trof nog een keer met een wonderschone kopbal de paal. Ook Erik de Groot verraste de keeper met een kopbal. Deze keer plukte de keeper met een safe de bal uit de lucht. Enkele goedgerichte schoten op doel mochten ook niet baten. Panningen probeerde in de laatste minuten nog wel wat druk uit te oefenen door de lange bal te hanteren maar onze mannen stonden hun ‘mannetje’ en zorgden ervoor dat zij geen doelpunt meer konden maken. De tweede overwinning was een feit.

John Mutsaers

Opvallend in deze wedstrijd was het spel van John Mutsaers. Hij was absoluut niet uit op eigen succes en speelde volledig in dienst van het elftal. Slimme steekpassjes, de bal vasthouden zodat aansluiting mogelijk was en heel veel loopwerk verzetten lieten toe dat anderen beter in hun spel konden komen en meer ruimte kregen.

Dat iemand met zo’n staat van dienst zichzelf wegcijfert en zich opoffert voor het elftal zodat anderen op een hoger niveau kunnen acteren is een compliment waard.