Schijndel - UDI19 (1-0)

‘Het niet benutten van kansen’ houden succes UDI tegen
UDI'19/Beter Bed had afgelopen zondag het betere van het spel, maar het geluk viel Schijndel/SBA Euro ten deel. In deze opvallend sportieve wedstrijd was UDI niet in staat één van de vele kansen te benutten. Daar stond tegenover dat Schijndel vanuit een dood spelmoment, ’n vrije trap, de bal wel achter Paul Bardoel kon schieten. Teleurstellende ‘UDI’-gezichten verlieten dan ook zondagmiddag het veld terwijl Schijndel onverdiend met angstig voetbal de winst op het eigen sportpark kon houden.

De gehele eerste helft domineerde UDI met goed voetbal en goede scorings- mogelijkheden. Al in de zesde minuut verzuimde Erik de Groot de bal in het net te leggen nadat Peter van den Heuvel enkele tegenstanders wist te omspelen en een voorzet op maat afleverde richting Erik de Groot. Hoewel Erik geen ‘echte’ spits is, had hij deze kans niet om zeep mogen helpen en gewoon moeten scoren. Peter van den Heuvel verzuimde voor eigen kans te gaan en de bal zelf op de pantoffel te nemen richting doel zoals we dat van hem vanuit het verleden gewend waren.

Slechts enkele minuten later suisde de bal rakelings over de lat na een afstandsschot van Hans Seijkens. Hieraan voorafgaand voltrok zich een prachtig moment van combinatievoetbal waarbij de Schijndelnaren alleen maar konden toekijken. Op aangeven van Randy Hofmeijer kreeg Hans Seijkens nogmaals een kans. De keeper haalde echter de bal met een prachtige safe uit de kruising. Ook Erik de Groot kreeg het niet voor elkaar om bij een derde doelpoging de bal in het net te krijgen. Met een goed gevoel zochten onze tricolores tijdens de pauze hun kleedlokaal op want als de wedstrijd op deze manier vervolgd zou worden dan konden doelpunten niet uitblijven en was de winst voor UDI.

Vrije trap thuisclub cruciaal

Ondanks het feit dat de trainer van Schijndel aangedrongen moet hebben op meer balbezit was het toch weer UDI dat het spel in de tweede helft dicteerde en zich kansen schiep om de overwinning naar Uden te halen. In het voetbal kan het echter ook ‘verkeren’! In de tiende minuut mocht Raymond Beerens vlak buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Het lukte hem de bal hard en onhoudbaar in de bovenhoek te schieten zodat UDI tegen een 1-0 achterstand aankeek. Onverdiend leidde Schijndel. Door deze voorsprong kon Schijndel zich nog meer terugtrekken en een vesting opbouwen rondom het strafschopgebied waar geen doorkomen aan was. Toch wisten de Udenaren  nog enkele mogelijkheden te creëren. Marcel Seijkens liep alleen op de keeper af en Richard v.d. Boogaard kopte over. Wissels aan UDI-zijde en Richard v.d. Boogaard in een vooruitgeschoven positie laten voetballen mochten ook niet meer baten. Schijndel kon op deze manier haar ‘countervoetbal’ spelen en snakken naar het eindsignaal om de onverdiende overwinning te gaan vieren.

Teleurstelling

Peter van de Heuvel sprak na de wedstrijd zijn teleurstelling uit. ‘In de eerste helft hadden we het af moeten maken. We waren heer en meester. Schijndel had in de eerste helft niets in te brengen. Ze werden volledig door ons afgetroefd en konden alleen maar achter ons aan lopen. We hadden beter slechter kunnen spelen en de winst mee naar huis kunnen nemen.’ In ongeveer dezelfde bewoordingen gaf William van der Steen hetzelfde weer. “We waren gewoonweg de betere ploeg!”
De trainer sprak zijn teleurstelling uit over het resultaat maar was evenals de vele Udense toeschouwers zeer te spreken over het vertoonde spel. ‘Het geluk ontbrak nog, maar we kunnen met opgeheven hoofd onze voorbereiding op de volgende wedstrijd starten’, zijn de woorden van de toch tevreden trainer.
Deurne is onze volgende tegenstander en zal aanstaande zondag op Parkzicht door onze mannen bestreden worden.