UDI19 - OJC Rosmalen (6-1)

UDI scoort vlotjes en behaalt ruime 6-1 zege
UDI’19/Beter Bed speelde tegen OJC Rosmalen en wie had vooraf gedacht dat de thuisclub zo gemakkelijk en ruim zou winnen. UDI had ’n geweldige start, in de eerste minuut stond de 1-0 op het scorebord. Zelfs keken de bezoekers na ’n half uur voetbal  al tegen ‘n 3-0 achterstand aan. Meteen na de thee ‘n 4-0 tussenstand en het vonnis was beslist. Ook de UDI-invallers waren gemotiveerd en wisten te scoren en maakten de Udenaren een half dozijn doelpunten. De wedstrijd was gespeeld, het laatste kwartier liet de thuisclub de teugels vieren. Even voor tijd wist OJC de eer te redden en stond de 6-1 uitslag definitief vast. De Udenaren speelden ’n puike wedstrijd, gretig, leuk combinatievoetbal en met goede doelpunten tot stand gebracht.

De wedstrijd begon met ’n minuut stilte uit piëteit met Rob van der Wijst, oud UDI-speler, waarvan vorige week zijn vriendin van was overleden. Eus Marijnissen kon niet beschikken over zijn aanvoerder Richard van den Boogaard die samen met John Mutsaers in de lappenmand verblijft. Wel stond doelman Jan Schalken in de basis en sloot hij hiermee zijn lang blessureleed en ‘n nare periode af. Tijdens de bespreking had de trainer er op gewezen om snel afstand te nemen, dan kunnen de bezoekers hun geliefkoosde afwachtende spelletje niet spelen. Deze afspraak werd meteen nagekomen.

In de eerste minuut liep UDI weg van haar tegenstander. Hans Seijkens speelde met ’n lange trap Erik de Groot aan die direct breed legde op Peter van den Heuvel en diens schot was onhoudbaar voor keeper Brands. De thuisclub was gretig, speelde goed positiespel en combineerde naar hartelust, hiermee overrompelde zij hun tegenstander. Na ’n kwartier spelen zorgde Marcel Seijkens voor het aanspelen van broer Hans, die ongelooflijk hard de bal tegen het net joeg; 2-0. Nog voor het half uur spelen verprutste doelman Brands de bal, door de bal te willen uitkappen aan Peter van den Heuvel en was het voor Hans Seijkens een eitje om voor 3-0 te zorgen. Hun keeper liep hiermee ’n blessure op en moest zich laten vervangen. De tricolores lieten nu de tegenstander komen, maar hun aanvallers wisten geen enkele kans te creëren en werden de eerste 45 minuten vol gespeeld.

Gemotiveerd

De Rosmalense ploeg begon moedig aan de tweede helft maar werd snel op een onoverbrugbare achterstand gezet. Weer was het Hans Seijkens die de bal via de rechterflank bracht bij de kilometers verslindende Erik de Groot. De Groot had ’n goede passeerbeweging in huis en schoot de bal onder invaller doelman Buitenkamp binnen; 4-0.  Meteen hierna begon Marijnissen te wisselen en ook zijn wissels waren erg gemotiveerd. Joost Janssen liet meteen van zich spreken, na koud vijf minuten in het veld had hij ’n geweldige loopactie en bracht hij samen met Hans Seijkens de 5-0 tot stand. Hierna kwam publiekslieveling Marcucci binnen de lijnen en ook hij mocht zijn doelpuntje meepikken, met ’n goed gerichte kopbal zorgde hij dat de ‘6’ op het scorebord kwam.

Hans Seijkens die met twee assists en twee treffers uitgeroepen werd als ‘man of the match’ zei na afloop: “De organisatie was goed, de wil voor elkaar te knokken en enkele spelers raken in betere doen. We zitten nu in ’n fase dat het lekker loopt.” Jammer dat de volgende invaller Gilbert Langenhuijzen niet mocht scoren, ’n aanval opgezet door hun met zijn drietjes werd zijn venijnige inzet gekeerd door hun doelman. De wedstrijd was gespeeld en de thuisclub liet de teugels vieren, voor de tegenstander de gelegenheid de eer te redden. Moedig deden zij dit, eerst knalde Michael van Rijn tegen de lat en even voor tijd zag de scheidsrechter en zijn assistent dat de bal over de lijn was geweest bij een inzet van Stefan Schouwenaar en klom UDI door deze ruime uitslag naar de 2e plaats in de competitiestand. Eus Marijnissen had genoten deze middag. “Ze hebben het allen goed opgepikt, we waren gretig en gemotiveerd en zorgden met goed combinatiespel voor vele en mooie doelpunten. Dat is toch geweldig!”