UDI19 - Gemert (0-1)

Kampioensaspiraties kunnen de ijskast in
De UDI’19 gezichten spraken boekdelen na afloop van het duel tegen rivaal Gemert. Waar de Gemertse voetballers in polonaise de kleedkamer inliepen, viel de deur van UDI’19/Beter Bed met een klap in het slot en was het muisstil. Ruim 1500 toeschouwers zagen een barslechte wedstrijd, die werd gewonnen door het counterende Gemert: 0-1.

Die deur van de Udense kleedkamer ging pas na een kwartier weer open. Doelman Paul Pardoel verwoordde het verlies als volgt. “We gooien het kampioensschap vandaag weg. Niets is erger dan dit. Een jaar lang hebben we hiervoor gewerkt. Maanden zijn we ongeslagen geweest, één nederlaag en alles is voorbij. Voor mijn reddingen op het eind van de wedstrijd kopen we niets meer. Die bal van Jordie Suppers op de paal had raak moeten zijn. Dan was vlak daarna het doelpunt van Gemert ook niet gevallen.”

Misverstand

Na een communicatiefout tussen William van der Steen en Richard van den Bogaard kreeg Eric van Dijk namelijk een vrije doorloop op Bardoel. Hij rondde beheerst af: 0-1. UDI had daarvoor nauwelijks doelrijpe kansen afgedwongen. De passes richting Peter van den Heuvel waren op één hand te tellen. De flankspelers Jordie Suppers en John Mutsears konden geen vuist maken in de duels. Vanaf het middenveld kon spelmaker Randy Hoffmeijer de bal niet kwijt. Dat kwam mede door een veel te lage balcirculatie. In de Udense ploeg werd vooral Joep Kemkens node gemist. Hij zat een schorsing uit samen met linksback Björn Suppers.

Corners

UDI kreeg in de gehele wedstrijd vijftien corners te nemen. Gemert slechts vier. Het gaf de aanvallende bedoelingen van Gemert weer. De ploeg William van de Bogaard speelde compact en loert op de counter met de snelle spitsen Erik van Dijk en invaller Koulengani. Zij kregen achteraf nog de beste kansen om verder uit te lopen, maar moesten hun meerdere erkennen in doelman Bardoel. Gemert speelde onbevangen en vrijuit. UDI speelde plichtmatig en het spel gaf geen blijk dat er een kampioensschap op het spel stond. In de tweede helft heeft de ploeg van Eus Marijnissen nog wel va-banque gespeeld. Het vizier van Mutsears, Jordie Suppers en Richard van den Bogaard stonden niet op scherp. Suppers kreeg tien minuten voor tijd een dot van een kans. Zij karatetrap ging naast het doel van Fleuren.

Nieuwe aanvoer

Erik de Groot, dit seizoen meestal de vaste man op links, begon op de reservebank. Zijn invalbeurt na een uur spelen zorgde voor meer gevaar en aanvoer naar spits Van den Heuvel. Ook bij de Ossenaar was de teleurstelling achteraf groot. Trainer Marijnissen: “We hadden de kansen die we kregen moeten maken. Dan speel je een heel andere wedstrijd. Nu ga je geforceerd aanvallen zonder effect. De tweede helft hebben de jongens hard gewerkt en alle risico’s genomen. Hij wilde er niet in.”
Paaszaterdag mist de oefenmeester Joost Ruijs en Marcel Seijkens. Zij ontvingen hun vierde gele kaart van het seizoen van scheidsrechter Van de Doelen uit Vinkel. De bekerwedstrijd tegen Panningen zal aan hen voorbij gaan.