UDI19 - JVC Cuijk (2-1)

UDI ontsnapt aan blamage
UDEN - UDI'19/Beter Bed ontsnapte zondag aan een blamage in de thuiswedstrijd tegen rivaal JVC Cuijk. UDI verspeelde in de slotfase een 1-0 voorsprong tegen negen (!) spelers van JVC. Een rake kopbal van invaller Johan Vissers in blessuretijd voorkwam smadelijk puntverlies voor de thuisploeg.
Het publiek kreeg een povere wedstrijd voorgeschoteld.

Maar echt mooi voetbal is ook nooit mogelijk tegen JVC Cuijk, dat alleen uit is op het ontregelen van het spel van UDI. De ploeg van Marijnissen verdient wel een compliment omdat UDI gedisciplineerd bleef spelen, ondanks de gebruikelijke intimidaties en gemene overtredingen van de Cuijkse ploeg. Een ander excuus voor UDI was het ontbreken van belangrijke voorhoedespelers. Mutsaers en Van den Heuvel ontbraken wegens blessures en Marcucci was geschorst. De twee spitsen Jordie Suppers en Erik de Groot stonden tegen JVC op een eiland. Het eerste half uur leverde slechts 2 kansen op, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Na 9 minuten dacht Van de Hombergh JVC op voorsprong te koppen, maar scheidsrechter Smeets had een overtreding geconstateerd. In de 25ste minuut volgde de eerste goede aanval van de thuisclub. Maar De Groot kopte een fraaie voorzet van Hans Seijkens net naast. Even later was het plotseling wel raak. Hans Seijkens legde een vrije trap keurig op het hoofd van Jordie Suppers, die doelman Gerrits kansloos liet. Even later ontsnapte JVC toen De Groot, na een knappe actie van Joost Janssen, een rollertje op de paal zag belanden.

De tweede helft begon veelbelovend toen een harde knal van Bjorn Suppers op de handen van gerrits uiteen spatte en even later Altunel met een listige lob UDI-doelman Bardoel kansloos liet. De bal eindige evenwel op de lat. Dat was voor JVC het sein om de druk op te voeren. Bardoel tikte maar net een inzet van de lijn. Na 17 minuten deed JVC zichzelf de das om, zo leek het. Ramon Schaap deelde een klap uit aan Van de Steen en kreeg zijn tweede gele kaart. Direct rood had ook niet misstaan. Marcel Seijkens profiteerde bijna van de overtalsituatie, maar zijn kopbal belandde op de lat. Twintig minuten voor tijd volgde een fantastische redding van Bardoel op een vrije trap. De Cuijkse middenvelder Michiels reageerde zijn frustaties af door een klap uit te delen aan Marcel Seijkens. Ditmaal volgde wel meteen rood en UDI mocht zo'n twintig minuten tegen negen JVC'ers spelen.

Dat deed de thuisclub echter dramatisch slecht. UDI wist zich geen raad met de ontstane ruimte. Enkele keren verscheen UDI met vier aanvallers tegen twee verdedigers, maar de eindpass kwam niet of er volgden slechte schoten (VIssers en Hofmeijer). Daardoor rook JVC toch nog een kansje. Die kwam vier minuten voor tijd. Giebels tikte de gelijkmaker binnen. Een doelpunt waar UDI zelf om vroeg. Het slotoffensief van UDI leverde toch nog de volle winst op. Hans Seijkens leverde opnieuw een voorzet op maat af, waar Vissers lekker zijn hoofd tegen kon zetten. Trainer Eus Marijnissen zal zich ook verheugd hebben met het uitstekende en volwassen spel van de jongelingen Hofmeijer, Bjorn Suppers en de absolute uitblinker Joost Janssen.