UDI19 - Vinkenslag (4-1)

UDI wint en kruipt naar koppositie in hoofdklasse B
UDI’19/Beter Bed had Vinkenslag uit Maastricht op bezoek, het won zelf en deed goede zaken in de stand daar Schijndel punten morste tegen JVC. UDI begon deze wedstrijd voortvarend, binnen 20  minuten spelen stond de 2-0 op het scorebord door doelpunten van V.d. Voort en Jordie Suppers. Enig gemakzucht bij de thuisclub zorgde voor de aansluitende treffer van de “Vinken”. De tweede helft liepen de tricolores naar 4-1 door treffers van Hofmeijer en V.d. Heuvel. A.s. zondag gaat UDI op bezoek bij de Baronie en bij een positief resultaat kunnen ze voor de winterstop een plaats in de top van het klassement veilig stellen.

Eus Marijnissen had enkele opmerkelijke bankzitters, zowel Richard van den Boogaard als William van der Steen waren beiden terug na een blessure. Het erg harde en hobbelige veld, hier en daar enigszins glad door de vorst en een laag hangende zon, maakte het voetbal moeilijk en voor het publiek was het rillerig koud. De thuisploeg begon voortvarend en zette de ploeg uit  Maastricht direct onder grote druk, er kwamen direct kansjes. Na 10 minuten spelen mocht UDI binnen het strafschopgebied ’n vrije trap nemen daar de keeper te lang treuzelde om de bal in het spel te brengen. Peter van den Heuvel schoof de bal naar rechts en Thijs van de Voort haalde doeltreffend uit; 1-0. Even zovele minuten later werd Jordie Suppers in de loop goed aangespeeld door Randy Hofmeijer en beheerst doelpuntte hij de tweede treffer. De gasten wilden niet voor de tweede achtereenvolgende keer tegen een grote nederlaag aanlopen en deden wat terug. De tricolores hadden een mindere fase in de wedstrijd, door enig gemakzucht en ’n misvatting achterin kwam zomaar Vinkenslag terug in de wedstrijd; 2-1. UDI maakte geen jacht op de bal en vaak was de afvallende bal voor de tegenstander. Aan beide zijden moesten hun keepers met enkele reflexen redding brengen, maar de rust brak aan in Udens voordeel.

Signaal goed opgepikt

Trainer Marijnissen benadrukte nog eens tijdens de theepauze dat ze het niet te makkelijk moesten opnemen. De ploeg pikte dit signaal goed op, maakte jacht op de tweede bal en speelde met passie. Na vijf minuten spelen in de 2e helft werd Randy Hofmeijer prima vrijgespeeld via een mooie combinatie tussen Marcel Seijkens – Erik de Groot en Peter van den Heuvel. Van den Heuvel kaatste als laatste met Hofmeijer en diagonaal schoot Randy de 3-1 tegen de touwen. Enkele reële scoringskansen waren er nog, maar hun keeper anticipeerde goed indien hij oog in oog stond met ’n UDI-aanvaller. Halverwege de tweede helft schopte Peter van den Heuvel, met een geweldige pegel in de kruising uit een vrije trap, alle illusies van de ‘Vinken’ omver en bracht hij de uiteindelijke 4-1 eindstand op het scorebord. Op deze wijze pikte Peter zijn doelpuntje mee. “Ik had deze middag vaker kunnen scoren. Maar elke kans is nog géén doelpunt. Vergeet niet ook de tegenstander laat kansen liggen. We creëren voldoende doelkansen en dat is toch ’n verdienste van de ploeg. Uiteindelijk hebben we er vandaag vier ingeschopt en dat is toch niet mis.” De trainer wisselde en Richard v.d. Boogaard, Joost Janssen en Fabrizio Marcucci kwamen als vervangers in het veld. Met name v.d. Boogaard organiseerde als vanouds zijn verdediging, maar de eindstand stond al vast.

Eus Marijnissen was tevreden onder deze moeilijke veldomstandigheden. “We namen het na 2-0 even te makkelijk op, ik heb ze tijdens de rust hierop gewezen. Eenmaal terug in het veld pakte ze dit goed op, er zat weer beleving in de ploeg en de 3e goal kwam snel. Na ’n moeilijke start zijn we in de top van het klassement beland. Zondag uit tegen Baronie en bij een positief resultaat gaan we lekker de winterstop in. Laat ons deze goede serie goed afsluiten, maar … het wordt wel een top wedstrijd!