ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

KNVB Nike voetbaldagen

Dinsdag (24/8) gingen bij UDI’19 de voetbaldagen van start
Wat ’n gezellige drukte op dinsdagmorgen op het UDI complex. Liefst 144 jeugdige sporters werden door hun ouders, broertjes en zusjes, naar UDI’19 gebracht om deel te nemen aan de KNVB Nike voetbaldagen 2004. Na een gedegen voorbereiding onder leiding van het stafhoofd Huub Mulders werd om 09.30 uur door de heer Cobben, KNVB afgevaardigde uit Maastricht, de opening verricht.

Vooraf nam namens de vereniging UDI’19/Beter Bed de vice voorzitter Ralph Hoffman het woord door iedereen welkom te heten op de UDI-accommodatie en wenste hen een prettige verblijf en plezierige dagen toe. De KNVB gaf een compliment aan de organisatie, de vele vrijwilligers, en hoopt dat het voor de jeugdige sporters een leerzame week zal zijn. De jongste deelnemer, Bernadet Verschuuren, mocht nadien met de heer Cobben en Huub Mulders de KNVB vlag hijsen en hiermee was de voetbalweek officieel geopend.
De jeugd begon als waardige sporters met de warming-up onder leiding van bekwame trainers, daarna werd begonnen waarvoor zij waren gekomen: VOETBALLEN.
Na de lunchpauze kwamen de spelers van de betaald voetbal organisatie Helmond Sport, die samen met de kinderen het spelletje voetvolleybal speelden. Het vragenuurtje door de jeugdige sporters werd veelvuldig gebruik gemaakt, waar de Helmond Sport spelers tot genoegen van de jeugd een antwoord kregen. Verder werd in de middag penaltys genomen en voetvolleybal gespeeld. Om 16.00 uur werd de eerste dag afgesloten.

 

Woensdag

Ook de tweede dag was het volop genieten
Eerst werd gedacht om uit te wijken naar 'n sportzaal, daar de weersvoorspellingen niet zo best waren. Maar gezamenlijk werd besloten om op onze accommodatie te blijven en gelukkig bleef het bijna de gehele dag droog. Er werd begonnen met het spel goalmaster waar de jeugdige sporters volop van genoten. Ook werd deze dag het spel speedcheck gedaan (snelheid van de bal wordt gemeten) en penaltybokaal. Tijdens de lunchpauze werd gebruik gemaakt van de moppentrommel, echter voor velen was dit blosen daar er nog al schuine moppen werden verteld. Ook werd er 'lang zullen ze leven'gezongen voor Steven Vogels die deze dag jarig was en door de leiding een presentje kreeg aangeboden. Door de jeugdige sporters werd er intensief deelgenomen aan de spelvormen en gelukkig met weinig blessures. Voldaan en tot ieders tevredenheid ging op het einde van de dag iedereen weer huiswaarts.  

 

Donderdag

Geweldig, maar nat!
Deze dag liet erg wisselend weer zien, af en toe 'n zonnetje maar ook hevige stortbuien. Om 08.00 uur was de gehele staf en vrijwilligers aanwezig om even in het kort door te nemen de bijzonderheden met de kampstaf. Om 09.00 kwamen de ouders/begeleiders hun kinderen brengen om te kunnen starten met de warming-up om 09.15 uur. Voor de sporters was het 'n zware dag, de vermoeidheid was dan ook op het eind van deze derde dag te zien bij verschillende kinderen. Deze dag stond er op het programma goalmaster voor de oudste groepen. De anderen hielden zich voor de middag bezig met voetvolleybal individueel, speedcheck en penaltybokaal. Tijdens de pauze werd er weer voor een jarige gezongen, nu was het de 11-jarige Remon van Buul. De moppentrommel liet het een en ander horen, prettig dat ze deze dag beschaafder werden verteld. Nadien werden de eerste prijswinnaars bekend gemaakt, jammer moesten dat zij deze even later moesten inwisselen voor 'n andere, ze hadden de verkeerde prijsjes in ontvangst gekregen; 'Foutje, moet kunnen!' De weg naar Wilma achter de bar weten ze goed te vinden en ze neuzen in haar snoepkraam om iets te kopen van de gekregen consumptiebonnen. De groepsleiders waren voor de volle honderd procent tevreden over de inzet van de deelnemende jeugd, het is onderling erg plezierig en ze hebben er allen erg veel lol.

 

Vrijdag

Afsluitende dag: "Gezamenlijk een!"
Dit was de laatste dag van de KNVB/Nike voetbaldagen 2004. Jammer dat het deze dag alleen in de eerste ochtenduren droog was, daarna bleef het steeds regenen. Doch de jeugdige sporters genoten ondanks dat ze sopte. Zoals andere dagen werd begonnen zoals gebruikelijk met 'n warming-up en nadien gevoetbald. Ook werden deze morgen de 1/2 finales afgewerkt van gaolmaster, speedcheck en penaltybokaal. In het clubhuis hadden ze 'n doorlopende diashow van de voetbaldagen. Na de lunchpauze werd veelvuldig gebruik gemaakt van de moppentrommel en werd de winnaar bekend gemaakt. Marijn Adriaans werd uitgeroepen als moppentapper 2004. Geweldig was het om te horen toen Tino van de Burgt met zijn groepen uit volle borst oud Hollandse repertoire liet horen, allen genoten! Na de middag werd verder gegaan met de halve finales, waarna de finales plaatsvonden. Jammer voor de jeugdige sporters dat de belangstelling deze middag minder was als andere dagen, het weer zal hierin wel spelbreker zijn geweest. Om 15.30 uur werd overgegaan met de prijsuitreiking, eerst werden de prijswinnaars van gaolmaster, speedcheck en penaltybokaal uitgereikt. Nadien werd Marijn Adriaans uitgeroepen als de 'beste keeper' en Ester van Dijk werd ´Miss voetbal´. Als laatste werden de prijzen uitgereikt voor Koning voetbal, een totaal klassement over alle disciplines en wie hiermee de hoogste score had behaald. Achtereenvolgens werd uitgeroepen als Koning Voetbal 2004: bij groep 1 & 2 Rens Sleegers; bij groep 3 & 4 Martijn Geurts; bij groep 5 & 6 Yanninck Luca en bij groep 7 & 8 Ramon van den Elzen. Bij de afsluiting kregen alle deelnemende sporters een certificaat van deelname en een groepsfoto. Rond de klok van vier uur gingen de jongens en meisjes huiswaarts en zij bedankten hun leiders voor de mooie en plezierige dagen. Immers, daar gaat het om! Het kader sloot de week af met een etentje. Eenieder was alom tevreden, een van hen zei: "De sfeer was goed bij de kinderen onderling, tussen de kinderen en de leiding, maar ook de leiding onderling. Uniek en volgend jaar kunnen ze op me rekenen. Hiermee werden de voetbaldagen 2004 op de locatie Uden erg gezellig afgesloten.

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.