ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Terugblik 1e helft Hoofdklasse B

19-12-2004 • Seizoen 2004 2005 | Nieuws

* De meest gelukkige mensen over het verloop van de competities 2004/2005  zijn zonder twijfel de competitieleiders. Die van de zondaghoofdklasse maakt daar zeker geen uitzondering op. Driehonderdenvijf (305) van de 546 in de zondaghoofdklasse te spelen wedstrijden zijnafgewerkt.. Ruim de helft, om precies te zijn is dat 55,86 %, behoort tot het verleden. Het is wel eens anders geweest!

* Van die 305 wedstrijden eindigden er 136 in winst voor de thuisploeg, 106 keer wonnen de bezoekers en 63 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De percentages: 44.59 % van de wedstrijden eindigde met winst voor de thuisploeg, de bezoekers wonnen 34.75 % van de wedstrijden en 20.65 % eindigde in een gelijkspel. Normaliter eindigt 42 % van de wedstrijden in winst voor de thuisploeg, 32 % met winst voor de bezoekers en 26 % eindigt in een gelijkspel. Dus tot heden minder gelijkspelen dan gebruikelijk.  

* Negen van 42 ploegen in de zondaghoofdklasse voerden de ranglijst aan. Tonegido/Haagsche Bluf, AFC en  nu Argon in A, in B SV Meerssen, Schijndel/SBA Euro en nu Gemert, en in C SV Babberich, SC Joure en nu De Treffers/Kegro. Van die negen  staat de ploeg uit Groesbeek al dertien weken aan kop, Argon voert al elf weken de ranglijst aan en Gemert nu vijf.  

* Peter van den Heuvel van Schijndel/SBA Euro en Patrick Lokken van Argon voeren de ranglijst van de topscorers aan.

* Argon behaalde tot nu toe de meeste keren de winst in de zondaghoofdklasse. Tot op heden verloor Argon zelfs nog geen éne wedstrijd. Thuis tegen FC Omniworld is de enige keer geweest dat Argon punten moest afstaan. Opvallend veel keren behaalde Argon de winst op ‘verplaatsing. In de vijftig jaar van het betaalde voetbal lukte het nog maar twee ploegen om ongeslagen de competitie te beëindigen. Dat waren Ajax in de eredivisie in het seizoen 94/95 en FC Den Haag in de eerste divisie in het seizoen 85/86. Intussen is komen vast te staan dat er in de zondaghoofdklasse nog nooit een club ongeslagen kampioen is geworden.

*  Rectificatie: Naar aanleiding van deze terugblik merkte secretaris Rene Waning op dat zijn club in het seizoen 2002/2003 ongeslagen kampioen was geworden in de hoofdklasse C. Twintig zeges en zes gelijke spelen werden er gehaald in de 26 wedstrijden. Aan Argon om dat te verbeteren. Topscorer Patrick Lokken van de club uit Mijdrecht zegt te stoppen als zijn club geen kampioen wordt. Daar twijfelt niemand aan. De vraag is alleen hoe. Jammer dat ik de Haaksbergers tekort deed (KdR.)

* Goede tweede is De Treffers met elf zeges. Achilles 1894 is de enige ploeg in de zondaghoofdklasse de nog geen wedstrijd won. Op de grasmat van de tegenstander hebben UVS, UNA, Internos, FC Vinkenslag en Achilles 1894 dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. JVC Cuijk is de kampioen van de gelijke spelen. Zes keer flikten de Cuijkenaren dat kunstje al. Twee keer thuis en vier keer uit.  

* Na Achilles 1894 zijn het UVS en FC Vinkenslag die de meeste keren verloren. De Assenaren deden dat veertien keer en de Leidenaren en de Maastrichtenaren twaalf keer. Daarna komt UNA met tien nederlagen. 

* Dat Argon ook de club is die tot nu toe de meeste punten (43) verzamelde, zal niemand verbazen. Het heeft negen punten meer dan de koplopers in B (Gemert)  en C (De Treffers/Kegro)

* Net als Argon heeft ook Gemert dit seizoen nog geen nederlaag geleden. Een beetje in de slipstream van dit duo opereert Schijndel/SBA Euro. Die club heeft thuis nog niets verloren. 

* Het verschil tussen Argon en Gemert is dat de ploeg uit Mijdrecht zijn puntentotaal vooral dankt aan de resultaten in de uitwedstrijden en de ploeg uit Brabant dat vooral te danken heeft aan zijn optredens in eigen huis.

* De Treffers/Kegro is de productiefste ploeg met haar 47 treffers. Voor een belangrijk deel is dat het gevolg van de 9-0 winst tegen dorpsgenoot Germania. Die uitslag is ook de grootste zege maar ook de grootste nederlaag van het seizoen. Die zege behaalden de volgelingen van Jan Peters in eigen huis. In haar uitwedstrijden heeft de ploeg overigens ook geen moeite om de weg naar het doel te vinden.  

* Er wordt rustig op los gescoord in de zondaghoofdklasse. Als het zo doorgaat komt het uit op een nipt nieuw record. De absolute topper was tot nu toe het seizoen 99/00 waarin het net 1858 keer bolde.         

* De meest gepasseerde defensie heef Vinkenslag  met 42 treffers, met als goede tweede en derde UVS en Achilles 1894.  

* Om de lofzang op Argon dan maar compleet te maken. Ze hebben ook de minst gepasseerde defensie. Nog maar drie goals hoefde het te incasseren in haar  uitwedstrijden. 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.