Baronie - UDI19 (0-1)

UDI behaalt knappe overwinning bij regerend kampioen Baronie
Grandioze opsteker

Op een warm sportpark De Blauwe Kei in Breda heeft UDI'19/Beter Bed de topper tegen regerend kampioen Baronie gewonnen. UDI kwam in de tweede minuut goed weg toen Baroie een strafschop miste. Willemse werd in de zestien-meter gevloerd en aanvoerder Gabriëls schoot vervolgens de pingel over het doel. UDI was vervolgens duidelijk de sterkste in de eerste helft, maar miste een aantal goede mogelijkheden. Met name Marcucci, Jordie Suppers en Michiels waren te zelfzuchtig. Na de thee kwam dan toch de treffer. Richard van den Boogaard kopte een voorzet van Randy Hofmeijer op de lat, waarna Jordie Suppers er als de kippen bij was om de terugspringende bal binnen te tikken. De thuisclub was aangeslagen door deze treffer, pas vlak voor tijd kreeg Baronie de enige goede kans, maar Joost Janssen redde met gevaar voor eigen leven de bal van de lijn af te halen.

Blessuregolf

UDI moest vooraf aan het duel incasseren dat Eric de Groot ziek in bed lag en William van der Steen plotsklaps door een blessure als toeschouwer moest toekijken, naast de blessures van Joep Kemkens, Bjorn Suppers en  Thijs van de Voort. De thuisclub dacht voortvarend te kunnen beginnen toen scheidsrechter Govers na nog geen twee minuten spelen de bal op de stip legde na een overtreding op Roel Willemse. Gelukkig voor de UDI aanhang miste aanvoerder Johan Gabriëls door de bal hoog over het doel van Posthuma te schieten. Daarna keerde het tij voor de Udenaren. De eerste kans van UDI is voor Fabrizio Marcucci maar hij mist het doel. Sjaron van Zon lijkt Baronie op 1-0 te zetten maar doelman Arnold Posthuma is alert na een te korte terugspeelbal. UDI'19 heeft de beste kansen. Zo moet Menno den Braber zijn doelman Marc Swinkels op de lijn assisteren bij een inzet van Fabrizio Marcucci. Voor de pauze krijgt UDI nog goede kansen, maar zowel Marcucci, Suppers als Machielse zijn te zelfzuchtig. Met nog tien minuten tot het rustsignaal krijgt Jordie Suppers de kans om zijn ploeg op een voorsprong te brengen. Tot opluchting van het groen witte gedeelte van het publiek schuift hij de bal naast het doel van Marc Swinkels.

Wilskracht & Collectief

UDI kwam met wilskracht uit de kleedkamer en snel kwam UDI op voorsprong. Uit een corner is het verdediger Richard van den Boogaard die bal tegen de lat kopt waarna Jordie Suppers de 0-1 kan binnentikken. Deze tik komt de thuisploeg niet meer te boven. UDI'19 dat content is met de voorsprong deelt af en toe wat speldenprikken uit maar verzuimt verder afstand te nemen. De beste mogelijkheden voor Baronie zijn er voor Mark van Poppel, hij treuzelt te lang, en voor Sjaron van Zon die op het laatste moment zijn schot geblokt ziet door Joost Janssen op de lijn. Bij de Udenaren was de beleving deze middag groot en het collectief zegevierde. Vooral de routiniers hebben vandaag hun waarde bewezen”, weet trainer Boyon, “Richard en Marcel, maar ook vooral Marcucci speelde een grandioze wedstrijd. Negentig minuten in de spits was hij aan het sleuren.”

Opsteker

De Udenaren boekten daarmee een hele mooie zege want bij Baronie winnen is voor niet iedereen weggelegd. Aanstaande zondag speelt UDI’19 op eigen veld de kraker tegen Gemert. De Gemertenaren zijn medekoploper in de hoofdklasse en de Udenaren hebben na twee zware wedstrijden vier punten en doen goed mee. Deze derby moet ’n echte kraker worden, ’n mooie pot voetbal en voor het publiek is dit smullen.