Groene Ster - UDI19 (4-2)

Groene Ster vooral fysiek sterker dan UDI
Bron: VUS / UW
UDI’19/Beter Bed verloor zondagmiddag wat geflatteerd met 4-2 bij Groene Ster. De Udenaren hadden de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten want in het eerste uur van de wedstrijd werd er niet thuis gegeven. De thuisclub speelde fysiek sterker dan UDI en tegen het fysieke geweld van het spitsenduo Coolen/Bergmans was geen kruit tegen gewassen. De tweede helft liet UDI behoorlijk tegenspel zien. Maar met slechts een helft voetballen win je geen wedstrijden in de hoofdklasse.”

Niet bij de les
In vergelijking met de wedstrijd tegen Internos was bij UDI’19 nu William van der Steen weer terug in de gelederen als linksback. Bart van der Wijst was naar de bank verwezen evenals Joost Jansen en Fabrizio Marcucci omdat Bjorn Suppers en Erik de Groot ook weer van de partij waren. UDI liet zich vooral in de eerste helft het kaas van het brood eten. Groene Ster was veel feller in de duels waardoor het geluk ook elke keer werd afgedwongen. Gevolg was dat de Udenaren halverwege al tegen een hopeloze 2-0 achterstand aankeken. De technische staf van UDI besloot vervolgens om in te grijpen door Randy Hofmeijer te wisselen voor Bart van der Wijst en de zaken tactische wat om te zetten. Hofmeijer had voor de rust al een gele kaart ontvangen voor praten en zat, net als vele anderen, tevens niet lekker in de wedstrijd.

Derde treffer (te) snel
UDI kwam uit de kleedkamer en wilde aanzetten voor een geweldig offensief, echter het was Groene Ster dat meteen de wedstrijd eigenlijk helemaal op slot gooide door de 3-0 binnen te werken. Vervolgens werd ook nog Michael Drummen gewisseld voor Leroy van Dijk die als linkerspits ging acteren. De jeugdige Van Dijk viel op met frisse acties en bracht meer schwung in de ploeg. Bjorn Suppers werd vervolgens wat verrassend de nieuwe centrumspits. Hoewel verrassend? Cees Eekels verklaarde al voor het seizoen tegen VUS dat hij in Suppers een centrumspits ziet. Een overblijfsel uit de samenwerking van Eekels en Suppers bij Herpinia.

Bjorn Suppers centrumspits
Bjorn Suppers liet vervolgens inderdaad zien als midvoor aardig uit de voeten te kunnen. Leroy van Dijk bezorgde hem door het centrum de bal voor de 3-1 en even later wist hij na een fraaie individuele actie zelfs de aansluitingstreffer te realiseren: 3-2.  Toen Bart van der Wijst vervolgens overduidelijk werd gevloerd binnen het strafschopgebied schreeuwde heel UDI om een strafschop maar de scheidsrechter weigerde deze te geven. In blessuretijd liep Groene Ster uiteindelijk via een counter nog uit naar 4-2. Een verdiende zege voor de Limburgers die over de gehele wedstrijd genomen meer aanspraak maakten op de zege dan UDI’19.

Volgende wedstrijd
Mario Boselie: “Met slechts een helft voetballen win je geen wedstrijden in de hoofdklasse. Het is gewoon jammer. We gaan deze week weer alle neuzen dezelfde kant opzetten en dan is er volgende zondag weer een wedstrijd.”  UDI is er op gebrand om zondag thuis in de streekderby tegen s.v. TOP uit Oss de drie punten in Uden te houden.