Internos - UDI19 (0-1)

Enige hoofdklassenwedstrijd én dan winnen dat is historisch
Bron: VUS & UW
UDI’19/Beter Bed en Internos moesten als enige van alle hoofdklassers in actie komen. In Etten-Leur ging de wedstrijd dus gewoon door. De Udense ploeg boekte een nipte overwinning, topscorer Erik de Groot werd matchwinnaar. Onder winterse omstandigheden en ijzige wind wonnen de Udenaren door het enige doelpunt van de wedstrijd in de eerste helft: 0-1.

Vertekend beeld
Heel voetballend Nederland kon afgelopen weekend genieten van een vrij weekendje. UDI’19 moest dus wel aantreden in de koude omstandigheden. Internos en scheidsrechter Eckhardt zagen geen redenen om de wedstrijd af te lasten en dus werd er gewoon gespeeld. Vooraf was de UDI begeleiding niet blij dat de wedstrijd doorging, niet gespeelde wedstrijden kun je nog beïnvloeden. Achteraf kan UDI’19 tevreden terugkijken op dit enige treffen en stijgt nu naar de vijfde plaats. Maar de standenlijst geeft een vertekend beeld. UDI heeft inmiddels 20 wedstrijden gespeeld,n vijf wedstrijden meer als Baronie en Geldrop. Alle ploegen moeten nog heel wat inhalen om op zondag 17 april a.s. weer gelijk te zijn in gespeelde wedstrijden.

Strakke ijzige wind
UDI had zondagmiddag nog het minst last van de moeilijke omstandigheden. Het speelveld was zacht en dus goed bespeelbaar. Daarentegen stond er een strakke en ijzige wind over het sportpark in Etten-Leur, waardoor de gevoelstemperatuur laag was voor de spelers en toeschouwers. Het voetbal zorgde niet echt voor verwarming aan de zijlijn. Alle acteurs toonden veel strijd, maar hadden daarnaast moeite om te goed voetballen. UDI’19 speelde vanuit een goede organisatie en had daarnaast de gevaarlijkste man van Internos goed afgedekt. Marruchen Zimmerman werd compleet uit de wedstrijd gespeeld door Joost Janssen. De snelle aanvaller was zeldzaam gevaarlijk voor het doel van Paul Bardoel. De ploeg uit Etten-Leur had overigens net een goede reeks achter de rug van drie gewonnen wedstrijden en twee gelijke spelen. Thuis werd er bijvoorbeeld nog van koploper Schijndel gewonnen. UDI was gewaarschuwd, maar bleef vooral geconcentreerd voetballen.

Resultaat belangrijk
Trainer Van Bijsterveld UDI had zijn mannen voorgehouden dat in deze wedstrijd het resultaat heilig was, niets weggeven zoals vorige week thuis tegen Groene Ster. En .. indien mogelijk met een counter toeslaan. De trainer zag dit onmiddellijk terug in de wedstrijd, veel inzet en met discipline werd er gestreden. De Udenaren kregen de eerste helft enkele kansjes, onder andere ’n kopbal van Erik de Groot dwarrelde rakelings naast. Met de gure wind in de rug kreeg een corner te nemen rond de 37e minuut. Met een curve draaide Marcel Seijkens de bal voor het doel op het hoofd van Erik de Groot en knikte de bal achter hun keeper; 0-1. Even voor de thee kreeg Bjorn Suppers de kans de voorsprong te vergroten, maar nu was het hun keeper die de bal uit zijn doel bokste en eindelijk konden de spelers naar de warme thee.

Blessure
Na de thee kwam de thuisclub terug in het veld en trachtte met opportunisme op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Optisch hadden de gastheren een overwicht, doch kwamen niet in gevaar. Slechts éénmaal moest Paul Bardoel zich strekken om een kopbal onschadelijk te maken maar hij dit met verve. Ongeschonden kwam UDI’19 echter niet uit de wedstrijd tegen Internos. William van der Steen werd in de rust vervangen door Mertin van Katwijk. De routinier viel uit met een kuitblessure. Van der Steen hoopt er aanstaande zaterdag overigens weer bij te zijn.